Euróval teszteltük a bankokat: nem mindennapi végeredmény született

Pénzcentrum2009. május 29. 06:02

A legjobb betétlekötési ajánlatok A márciusi mélypont óta eltelt időszakban erősödött ugyan a forint az euróval szemben, de napokban néhány aggasztó elemzés is megjelent a magyar fizetőeszköz jövőjével kapcsolatban. Ezúttal a hazai pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedtük egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóinknak a legjobb lekötési lehetőség megtalálásában.

A forintot a Merrill Lynch továbbra is a legsérülékenyebb devizák között tartja számon és bár a forint a feltörekvő piaci devizák közül jól teljesített, a Bank of America tulajdonában lévő társaság fenntartja az őszi időszakra vonatkozó 330-as szintet valószínűsítő előrejelzését.

A bankok között fokozódik a verseny a deviza lekötésekért, egymást érik az akciós ajánlatok. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a Pénzcentrum összegyűjtötte a legkedvezőbb lekötési ajánlatokat.

A piacon a legmagasabb kamatot 6,50 %-kal az Erste Bank adta, őket követi 6,01 %-kal a CIB Bank, valamint 6,00 %-kal az Allianz, a K&H Bank és az UniCredit.

Az Erste Bank 6,50 %-os betétlekötési ajánlata a biztonságos és időtálló megtakarítási formák közé tartozik. A betétben elhelyezendő összeget a bank számlakonverziós deviza középárfolyamon váltja át, az átváltást további költségek nem terhelik. A legkisebb leköthető összeg 500 euró, az akciós kamat ismétlődő betétlekötési konstrukció esetén az első kamatperiódusra érvényes. 12 hónapos lekötés esetén 5,50 %-os kamatot kínálnak.

Az Erste nem óvatoskodik: plusz kamatért giga-részletet is vállalhatsz!

A 6 hónapos betétlekötés második periódusától kezdve a betét a hirdetményben szereplő standard kamattal (EBKM: 2,65-2,90 %/év) kerül lekötésre. Az akciós deviza betét elhelyezésének feltétele, hogy a lekötni kívánt deviza betét összege február 27-e előtt nem volt a bank kezelésében. A betétlekötés további feltétele a betét pénznemében devizaszámla vezetése a banknál. Az akciós kamat 2009. április 24-től visszavonásig érvényes.

A CIB Tavaszi Euró Betét április 14-től visszavonásig érvényes. A bank 3 és 6 hónapos lekötés esetén garantáltan évi 6,01 %-os kamatot kínál az euróban újonnan elhelyezett betétekre, az első kamatperiódusra (EBKM: 6,01 %, nem akciós EBKM: 1,25-1,50 %).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mit csinált a CIB? Neked jött SMS?

A kamat mértéke független az elhelyezett összeg nagyságától, de a betétlekötés eredeti időtartamával automatikusan meghosszabbodó betét nem minősül újonnan lekötött betétnek.

Az Allianz Bank az egyes devizabetétekre szintén magas éves kamatokat kínál. A6 hónapos futamidőre  évi 6 %-os kamatot (EBKM: 6,09 %) fizetnek.

K&H Bank, UniCredit, FHB, Raiffeisen Bank

Címkék: