Online vásárlás - átvertek vagy sem?

Pénzcentrum2009. március 25. 16:00

Egy Nagy-Britanniában végzett felmérés szerint az internetes vásárlók egy ötöde nem biztos benne, vajon áldozatául estek-e egy online csalásnak, vagy sem.

Hiába a válság, az online vásárlás egyre népszerűbb világszerte. A vásárlók azonban az internetes sem viselkednek felelősebben, mint a való világban. Egy új felmérés szerint a britek 95 százaléka érzi úgy, hogy az online vásárlás legfőbb veszélyei közé tartozik a személyes adatok ellopása és a hitelkártya-adatokkal való visszaélés. Ennek ellenére a válaszadók 14 százaléka semmit nem törődik a biztonsággal, 21 százalékuknak pedig lövése sincs, vajon az utóbbi időben maguk is áldozattá váltak vagy sem.


Megbukott a biztonságos bankkártya?

A kártyákkal elkövetett csalások száma évről évre emelkedik az Egyesült Királyságban annak ellenére, hogy a chipkártyák elterjedésétől várták a tendencia megfordulását. Egy-egy kártya megszerzett adataival több ezer fontot is el tudnak vásárolgatni a kedves tolvajok, mire letiltják, az ügyfelek pedig a legtöbbször hiába követelik vissza a pénzüket.


Fél év alatt 90 milliárdnyi kártyacsalás - ez a plasztik sem biztonságos!

Címkék: