Betéti akció a "kamatadósoknak"

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 10:29

Új betétlekötési akciót indított 2007. július 30-tól az Erste Bank Hungary Nyrt., amelynek elsődleges célja, hogy a kamatadó tavaly szeptemberi bevezetése előtt lekötött "adómentes" megtakarításoknak a lejáratot követően is kedvező feltételeket biztosítson. A 2007. szeptember 14-ig tartó akciós időszakban a pénzintézet négy betéti termékére (Erste Ráadás Betét, Erste Duett Megtakarítás, Erste Aktív Betét, Erste Futam Betét) kiemelkedően magas - évi 7,5-11 százalék közötti - kamatot ajánl legalább félmillió forint lekötése esetén. Az Erste Befektetési Zrt. Erste TOP10 Kötvényének hozama pedig a világ tíz legnagyobb tőzsdei vállalatának teljesítményétől függ.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: tavaly augusztusban a kamatadó bevezetésnek hatására jelentősen átalakult a pénzintézet lakossági lekötött betéteinek lejárati struktúrája. Míg 2006 júliusában a bank betéti állományának alig 7 százaléka volt 6 hónapra vagy annál hosszabb időre lekötve, 2006 szeptemberére ez az arány 37 százalékra nőtt. Az azóta eltelt közel egy év alatt sem változott ez a tendencia. Jelenleg az ügyfelek több mint 40 százaléka tartja megtakarításait legalább 6 hónapos lekötésben, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek a tavaly augusztusi időszak következtében hosszabb távon gondolkodnak a lekötött betétek esetében is. Az Erste Bank ügyfelei a kamatadó bevezetése előtt átlagosan 3 millió forintot kötöttek le, és ezeknek a kamatadó mentesen egy évre lekötött megtakarításoknak több mint 95 százaléka még mindig az Erste Bankban van.

A tavalyi sikeres megtakarítási akciók után a bank idén is kedvező feltételű konstrukciókat kínál rövid és hosszú távra egyaránt. Az akcióban három betéti, egy befektetési és egy kombinált termék vesz részt, és a kedvező kamat eléréséhez a betéti termékek esetében legalább 500 ezer forint újbóli lekötése szükséges.

Az Erste Ráadás Betétet azok számára ajánlják, akik aktívan használják hitelkártyájukat, hiszen ha az ügyfelek a betétlekötés három hónapos futamideje alatt legalább négy alkalommal, összesen minimum 50 000 forint értékben vásárolnak vagy vesznek fel készpénzt hitelkártyájukkal, az évi 6 százalékos alapkamat a ráadás kamattal kibővítve elérheti akár az évi 11 százalékot (EBKM: 11,63 százalék) is. Az Erste Aktív Betét - amely egy 2 hónapos futamidejű, ismétlődő lekötött betét - azok számára lehet kedvező, akik legalább három csoportos beszedési megbízást is adnak bankszámlájukhoz és/vagy rendszeresen vásárolnak bankkártyájukkal, összesen legalább 50 ezer forint értékben. A futamidő első és második kamatperiódusában az elérhető kamat mértéke ebben az esetben a 6 százalékos alapkamatnál (EBKM: 6,22 százalék) akár 3 százalékkal is magasabb lehet (EBKM: 9,48 százalék). Az Erste Futam Betét azok számára kedvező, akik a betét elhelyezésekor még nem tudják biztosan, mikor lesz szükségük a megtakarításukra, de a látra szóló kamatnál magasabb kamatot szeretnének elérni. Ennél a sávos kamatozású betéti konstrukciónál a lekötési idő különböző kamatozású idősávokra oszlik, amely időszakokban a kamat más és más mértékű és egyre növekszik. A hat hónapos lekötés utolsó hónapjában a kamat már évi 14 százalék (EBKM a teljes futamidőre: 7,60%).

A kombinált betéti termékek közül az Erste Duett Megtakarítás került az akcióba, amely fele-fele arányban betéti részből és Erste Ingatlan Alap vásárlásból áll. A betéti részre a bank évi 11 százalékos (EBKM: 11,63 százalék) kamatot biztosít az első három hónapos periódus alatt. A befektetési termékek közül pedig a forintban és euróban is jegyezhető, a világ tíz legnagyobb tőzsdei vállalatának (többek között: Microsoft, Toyota, Exxon Mobil, General Electric, Shell) részvényeibe fektető Erste TOP 10 Kötvény azoknak lehet kedvező, akik néhány hónapnál hosszabb időtávban gondolkodnak. A futamidő ennél a megtakarításánál 28 hónap, de az első 14 hónapra eső hozamot már a futamidő közben (a 14. hónap végén) kifizetik. A hozamnak nincs felső korlátja, amely így igen magas is lehet a részvények kedvező teljesítése esetén, ugyanakkor a befektetett tőke garantált, amennyiben kötvényt a lejáratig nem adják el.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16