6 °C Budapest

Betéti akció a "kamatadósoknak"

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 10:29

Új betétlekötési akciót indított 2007. július 30-tól az Erste Bank Hungary Nyrt., amelynek elsődleges célja, hogy a kamatadó tavaly szeptemberi bevezetése előtt lekötött "adómentes" megtakarításoknak a lejáratot követően is kedvező feltételeket biztosítson. A 2007. szeptember 14-ig tartó akciós időszakban a pénzintézet négy betéti termékére (Erste Ráadás Betét, Erste Duett Megtakarítás, Erste Aktív Betét, Erste Futam Betét) kiemelkedően magas - évi 7,5-11 százalék közötti - kamatot ajánl legalább félmillió forint lekötése esetén. Az Erste Befektetési Zrt. Erste TOP10 Kötvényének hozama pedig a világ tíz legnagyobb tőzsdei vállalatának teljesítményétől függ.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: tavaly augusztusban a kamatadó bevezetésnek hatására jelentősen átalakult a pénzintézet lakossági lekötött betéteinek lejárati struktúrája. Míg 2006 júliusában a bank betéti állományának alig 7 százaléka volt 6 hónapra vagy annál hosszabb időre lekötve, 2006 szeptemberére ez az arány 37 százalékra nőtt. Az azóta eltelt közel egy év alatt sem változott ez a tendencia. Jelenleg az ügyfelek több mint 40 százaléka tartja megtakarításait legalább 6 hónapos lekötésben, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek a tavaly augusztusi időszak következtében hosszabb távon gondolkodnak a lekötött betétek esetében is. Az Erste Bank ügyfelei a kamatadó bevezetése előtt átlagosan 3 millió forintot kötöttek le, és ezeknek a kamatadó mentesen egy évre lekötött megtakarításoknak több mint 95 százaléka még mindig az Erste Bankban van.

A tavalyi sikeres megtakarítási akciók után a bank idén is kedvező feltételű konstrukciókat kínál rövid és hosszú távra egyaránt. Az akcióban három betéti, egy befektetési és egy kombinált termék vesz részt, és a kedvező kamat eléréséhez a betéti termékek esetében legalább 500 ezer forint újbóli lekötése szükséges.

Az Erste Ráadás Betétet azok számára ajánlják, akik aktívan használják hitelkártyájukat, hiszen ha az ügyfelek a betétlekötés három hónapos futamideje alatt legalább négy alkalommal, összesen minimum 50 000 forint értékben vásárolnak vagy vesznek fel készpénzt hitelkártyájukkal, az évi 6 százalékos alapkamat a ráadás kamattal kibővítve elérheti akár az évi 11 százalékot (EBKM: 11,63 százalék) is. Az Erste Aktív Betét - amely egy 2 hónapos futamidejű, ismétlődő lekötött betét - azok számára lehet kedvező, akik legalább három csoportos beszedési megbízást is adnak bankszámlájukhoz és/vagy rendszeresen vásárolnak bankkártyájukkal, összesen legalább 50 ezer forint értékben. A futamidő első és második kamatperiódusában az elérhető kamat mértéke ebben az esetben a 6 százalékos alapkamatnál (EBKM: 6,22 százalék) akár 3 százalékkal is magasabb lehet (EBKM: 9,48 százalék). Az Erste Futam Betét azok számára kedvező, akik a betét elhelyezésekor még nem tudják biztosan, mikor lesz szükségük a megtakarításukra, de a látra szóló kamatnál magasabb kamatot szeretnének elérni. Ennél a sávos kamatozású betéti konstrukciónál a lekötési idő különböző kamatozású idősávokra oszlik, amely időszakokban a kamat más és más mértékű és egyre növekszik. A hat hónapos lekötés utolsó hónapjában a kamat már évi 14 százalék (EBKM a teljes futamidőre: 7,60%).

A kombinált betéti termékek közül az Erste Duett Megtakarítás került az akcióba, amely fele-fele arányban betéti részből és Erste Ingatlan Alap vásárlásból áll. A betéti részre a bank évi 11 százalékos (EBKM: 11,63 százalék) kamatot biztosít az első három hónapos periódus alatt. A befektetési termékek közül pedig a forintban és euróban is jegyezhető, a világ tíz legnagyobb tőzsdei vállalatának (többek között: Microsoft, Toyota, Exxon Mobil, General Electric, Shell) részvényeibe fektető Erste TOP 10 Kötvény azoknak lehet kedvező, akik néhány hónapnál hosszabb időtávban gondolkodnak. A futamidő ennél a megtakarításánál 28 hónap, de az első 14 hónapra eső hozamot már a futamidő közben (a 14. hónap végén) kifizetik. A hozamnak nincs felső korlátja, amely így igen magas is lehet a részvények kedvező teljesítése esetén, ugyanakkor a befektetett tőke garantált, amennyiben kötvényt a lejáratig nem adják el.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm