11 °C Budapest

Betéti akció a "kamatadósoknak"

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 10:29

Új betétlekötési akciót indított 2007. július 30-tól az Erste Bank Hungary Nyrt., amelynek elsődleges célja, hogy a kamatadó tavaly szeptemberi bevezetése előtt lekötött "adómentes" megtakarításoknak a lejáratot követően is kedvező feltételeket biztosítson. A 2007. szeptember 14-ig tartó akciós időszakban a pénzintézet négy betéti termékére (Erste Ráadás Betét, Erste Duett Megtakarítás, Erste Aktív Betét, Erste Futam Betét) kiemelkedően magas - évi 7,5-11 százalék közötti - kamatot ajánl legalább félmillió forint lekötése esetén. Az Erste Befektetési Zrt. Erste TOP10 Kötvényének hozama pedig a világ tíz legnagyobb tőzsdei vállalatának teljesítményétől függ.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: tavaly augusztusban a kamatadó bevezetésnek hatására jelentősen átalakult a pénzintézet lakossági lekötött betéteinek lejárati struktúrája. Míg 2006 júliusában a bank betéti állományának alig 7 százaléka volt 6 hónapra vagy annál hosszabb időre lekötve, 2006 szeptemberére ez az arány 37 százalékra nőtt. Az azóta eltelt közel egy év alatt sem változott ez a tendencia. Jelenleg az ügyfelek több mint 40 százaléka tartja megtakarításait legalább 6 hónapos lekötésben, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek a tavaly augusztusi időszak következtében hosszabb távon gondolkodnak a lekötött betétek esetében is. Az Erste Bank ügyfelei a kamatadó bevezetése előtt átlagosan 3 millió forintot kötöttek le, és ezeknek a kamatadó mentesen egy évre lekötött megtakarításoknak több mint 95 százaléka még mindig az Erste Bankban van.

A tavalyi sikeres megtakarítási akciók után a bank idén is kedvező feltételű konstrukciókat kínál rövid és hosszú távra egyaránt. Az akcióban három betéti, egy befektetési és egy kombinált termék vesz részt, és a kedvező kamat eléréséhez a betéti termékek esetében legalább 500 ezer forint újbóli lekötése szükséges.

Az Erste Ráadás Betétet azok számára ajánlják, akik aktívan használják hitelkártyájukat, hiszen ha az ügyfelek a betétlekötés három hónapos futamideje alatt legalább négy alkalommal, összesen minimum 50 000 forint értékben vásárolnak vagy vesznek fel készpénzt hitelkártyájukkal, az évi 6 százalékos alapkamat a ráadás kamattal kibővítve elérheti akár az évi 11 százalékot (EBKM: 11,63 százalék) is. Az Erste Aktív Betét - amely egy 2 hónapos futamidejű, ismétlődő lekötött betét - azok számára lehet kedvező, akik legalább három csoportos beszedési megbízást is adnak bankszámlájukhoz és/vagy rendszeresen vásárolnak bankkártyájukkal, összesen legalább 50 ezer forint értékben. A futamidő első és második kamatperiódusában az elérhető kamat mértéke ebben az esetben a 6 százalékos alapkamatnál (EBKM: 6,22 százalék) akár 3 százalékkal is magasabb lehet (EBKM: 9,48 százalék). Az Erste Futam Betét azok számára kedvező, akik a betét elhelyezésekor még nem tudják biztosan, mikor lesz szükségük a megtakarításukra, de a látra szóló kamatnál magasabb kamatot szeretnének elérni. Ennél a sávos kamatozású betéti konstrukciónál a lekötési idő különböző kamatozású idősávokra oszlik, amely időszakokban a kamat más és más mértékű és egyre növekszik. A hat hónapos lekötés utolsó hónapjában a kamat már évi 14 százalék (EBKM a teljes futamidőre: 7,60%).

A kombinált betéti termékek közül az Erste Duett Megtakarítás került az akcióba, amely fele-fele arányban betéti részből és Erste Ingatlan Alap vásárlásból áll. A betéti részre a bank évi 11 százalékos (EBKM: 11,63 százalék) kamatot biztosít az első három hónapos periódus alatt. A befektetési termékek közül pedig a forintban és euróban is jegyezhető, a világ tíz legnagyobb tőzsdei vállalatának (többek között: Microsoft, Toyota, Exxon Mobil, General Electric, Shell) részvényeibe fektető Erste TOP 10 Kötvény azoknak lehet kedvező, akik néhány hónapnál hosszabb időtávban gondolkodnak. A futamidő ennél a megtakarításánál 28 hónap, de az első 14 hónapra eső hozamot már a futamidő közben (a 14. hónap végén) kifizetik. A hozamnak nincs felső korlátja, amely így igen magas is lehet a részvények kedvező teljesítése esetén, ugyanakkor a befektetett tőke garantált, amennyiben kötvényt a lejáratig nem adják el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00