300 ezres fizetéssel vadásszák a magyar melósokat Pest megyében

Pénzcentrum2019. június 11. 14:35

Egyre többet vásárlunk online, négy év alatt megduplázódott az az összeg, amit erre szánunk. A fejlődő szegmens olyan hiányszakmákat "termel ki", mint például a komissiózó, akik ma már bőven az átlagbér feletti fizetésre számíthatnak.

Folyamatosan nő hazai online e-kiskereskedelmi piac: míg 2014-ben csupán 273 milliárd forint volt a webáruházak belföldi nettó forgalma, 2018-ban már elérte a 669 milliárd forintot - derül ki egy friss közleményből.

Az internetes vásárlás és az online élelmiszerrendelés térnyerésével párhuzamosan egyre több áru-összekészítőre, komissiózóra is szükség van. Belőlük, főleg a tapasztalattal rendelkező kollégákból minden bizonnyal nagy hiány van, hiszen egyre több olyan hirdetésbe futhatunk bele, ahol bőven az átlagfizetés feletti bérrel csábítják őket.


Ebben a hirdetésben a Budapesttől 35 kilométernyire fekvő Alsónémedibe keresnek munkatársakat egy élelmiszer raktárba. Akinek azonban ez a távolság gondot okoz, biztosítanak a környező településekről, Budapestről céges járatot, sőt, a vidéki munkavállalók ingyen szállást is igényelhetnek. 

A magas alapbér mellett bónuszokat is ígérnek, havi nettó 230 - 300 ezer forintos fizetést.

Soha nem hiányzott még ennyi ember Magyarországról

Több mint 80 ezer munkavállalóra lenne szükség azonnal a magyar gazdaságban - tűnik ki a KSH friss adataiból. A valós szám természetesen ennél magasabb lehet (ez csak a bejelentett munkahelyeket tartalmazza), és az üres álláshelyek száma folyamatosan növekszik. Nem csak a versenyszféra van nehéz helyzetben, hanem olyan ágazatok is, mint az oktatás vagy az egészségügy. Habár egyre több vállalat úgy érzi, hogy a termelésének a növekedését korlátozza a munkaerőhiány, egyelőre a magyar gazdaság növekedését támogatja a jelenség, miután ennek hatására kifejezetten gyorsan növekednek a keresetek, így a fogyasztás is. Azonban a bérrobbanás egyre nehezebb helyzetbe hozza a vállalatokat, ha nem nő ezzel párhuzamosan a termelékenység -olvasható a Portfolio márciusi elemzésében.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, bér, átlagkereset, munkaerő, online vásárlás, munkaerőhiány,