Magyar dolgozókat toboroz a német hipermarket: napi 35 ezres fizu, nyelvtudás sem kell

Pénzcentrum2023. október 31. 13:01

A német hipermarketlánc, a Kaufland magyar nyelvű álláshirdetést tett közzé- szúrta ki a Pénzcentrum. A Budapesttől autóval nagyjából 10 órányira lévő német Möchmühl településen található telephelyükre keresnek logisztikai munkatársat, a német nyelvtudás sem elvárás, elég, ha jó csapatjátékos vagy és van saját autód, cserébe a fizetés kellően impozáns, akár óránként 4400 forint is lehet. 

A Kaufland egy német hipermarketlánc, ugyanabban a Schwarz csoportban található, mint a Lidl. Első üzletét 1984-ben Neckarsulmban nyitotta meg, ezután nagyon gyorsan terjeszkedett Nyugat-Németországban. Napjainkra az áruházláncnak több, mint 1000 üzlete van Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban. Magyarországon jelenleg nincs jelen, ezért is olyan meglepő, hogy a vállalt egy magyar nyelvű hirdetésben keres, magyar munkavállalókat a munkatársai közzé.

A magyaroknak szóló hirdetés

A cég a logisztikai központjába keres raktári komissiózó (hűtött áruraktárban) munkatársat, a feladatok között szerepel többek között az áru összekészítés hűtött (+2°C) áruraktárakban, a termékek Pick by Voice (hangvezérlésű rendszer) alapján történő összekészítése, a gyűjtő raklapok eljuttatása a rakodási területre, valamint az egyéb raktáron belüli anyagmozgatás is.

De nézzük azt, ami valójában mindenkit érdekel, mit adnak ezért a munkáért cserébe? Megéri kimenni és elvállalni? Kezdjük a bérrel, mert talán az a leginkább döntő szempont, a bérezés 17,10 € bruttó órabér, ami, ha megvizsgáljuk az elmúlt időszak euró árfolyamait (októberi átlagos euró árfolyam: 384,8 forint) akkor átváltva nagyjából 6 580,08 forintos órabért jelent, ami egy 8 órás munkanap esetén nagyjából bruttó 52 640 forint (nettó kb. 35 000 forint). De a bérezés mellett továbbá az illetménye része a/az

  • Egyéb juttatások: karácsonyi/nyári juttatás, teljesítmény bónusz, váltott műszak (15%) illetve éjszakai munka (50%) esetén extra kiegészítés
  • A munka és a magánélet összeegyeztethetőségének támogatása, pl. évente 6 hét szabadsággal
  • Betanításkor átfogó képzésekre, tanfolyamokra kerül sor
  • Egészségvédelem (pl. üzemi orvos, együttműködés fitnesz stúdiókkal)
  • Szoba/lakhely keresésében segítséget nyújtás (kétágyas szoba, a bérleti díjat a munkavállaló fizeti)
  • Határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződés.

De az illetmény vizsgálata mellett a másik érdekes pont, hogy vajon ki az, aki megfelel a munkára, tehát, hogy milyen elvárásokat állít a cég az új munkavállaló felé. Talán a legérdekesebb pont, hogy a német nyelvtudás abszolút nem elvárása a munkának, elég, ha a számokat 0-tól 9-ig érti a jelentkező. De emellett még a munkakör betöltéséhez szükséges

  • a komissiózási munkatapasztalat,
  • előny, ha tud valaki 2 műszakos munkarendet, illetve hétvége és ünnepnapokat vállalni,
  • ha csapatjátékos hozzáállással rendelkezik,
  • ha lojális és megbízható, és képes önálló és pontos munka végzésre,
  • valamint rendelkezik saját gépjárművel, ugyanis a telephely nem közelíthető meg tömegközlekedési eszközökkel.

A bizonyíték, hogy a raktári komissiózó pozícióra tényleg nagy hiány lehet Möckmühlbe, hogy ugyanez a hirdetés, ugyanezekkel a paraméterekkel németül, szlovákul, bolgárul és lengyelül is megtalálható. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kitekintés

A cégcsoport a raktáros pozíción felül számos más állásra keres embert. A legtöbb hirdetés az anyaországban található, jelenleg 4863 pozícióra keresnek munkavállalót, Szlovákiában 172-re, Romániában 217-re, a legkevesebb hirdetése Moldovában van jelenleg, ott csupán 16 nyitott álláshely található. 

Loading...

A cégvezetőtől elkezdve, a részmunkaidős operációs munkatárson át, a diákmunkáig és gyakornoki pozícióig mindenféle hirdetés megtalálható. Ezek mellett még számos asszisztensi állás is fellelhető, ahova végzettség szintén nem szükséges. 

Címkék:
hrcentrum, cég, euró, forint, magyarország, munka, németország, nyelvtudás, magyar, német, raktáros, bérezés,