Komoly lépésbe kezdett Magyarországon a Tesco: még nem tudni, hogy hány embert küldenek el

Pénzcentrum2023. január 19. 18:07

Az egyik legnagyobb hazai kiskereskedelmi lánc, a Tesco csoportos létszámleépítést jelentett be. A cég döntését azzal indokolta, hogy hatékonyabb irányítási struktúrát akar kialakítani – tudta meg a Világgazdaság.

A harmadik legnagyobb hazai élelmiszer-kiskereskedelmi lánc, a Tesco az elmúlt hetekben több elbocsátást is bejelentett. A Tesco Magyarország pedig megerősítette a VG-nek, hogy csoportos leépítés történik jelenleg, azonban arról nem adtak tájékoztatás, hogy pontosan hány dolgozójukat érinti az elbocsátás, azonban a lap ezt 30 főre becsülte az információi alapján.

A Tesco elmondása szerint a csoportos leépítés mindössze technikailag igaz. Ennek oka az, hogy bár a az átalakításban érintettek létszáma eléri a csoportos létszámleépítésnél meghatározott mértéket, a gyakorlatban azonban a legtöbb munkatársuknak új pozíciót fognak felajánlani.

A döntés oka az élelmiszerlánc elmondása szerint az, hogy folyamatosan fejlesztik a kínálatukat, és a vásárlási élményt is. Ennek érdekben pedig jelenleg is egy hatékonyabb irányítási struktúra kialakításán dolgozik a cég.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
Tesco, fejlesztés, munkaerő, leépítés, kirúgás, hazai,