Komoly béremelés jöhet a BKV-nál: már megkezdődtek a tárgyalások

Pénzcentrum2023. január 17. 18:32

A mai napon megkezdődtek az idei évi bértárgyalások a BKV-nál. A munkáltatói oldal 15+1 százalékos bérfejlesztést javasolt.

A mai napon plenáris ülés keretében megkezdődött a 2023-as bértárgyalás a BKV-nál. A 2021 júniusában a Főváros és a Bérszövetséget alkotó szakszervezetek között létrejött megállapodással összhangban a munkáltatói oldal 15+1%-os bérfejlesztésre tett javaslatot. Egyben felkérte a munkavállalói oldalt, hogy fogalmazzák meg javaslataikat a 15+1%-os bérfejlesztésre szánt keret pontos felosztásával kapcsolatban.

 Bolla Tibor vezérigazgató felhívta rá a figyelmet, hogy a menedzsment álláspontja szerint a bérfejlesztés során fontos szempont a BKV, mint munkáltató munkaerőpiaci helyzetének stabilizálása, az új munkaerő bevonzása, valamint a jelenleg a vállalatnál foglalkoztatott munkaerő megtartása, különös tekintettel a hiányszakmákban dolgozókra. A vezérigazgató kifejezte reményét, hogy a bértárgyalások már január hónapban lezárulhatnak.

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
fizetés, bkv, munkaerő, fizetésemelés, munkaerőhiány, bértárgyalások,