Őrült toborzásba kezdett a BKV: kiderült, mennyit kereshetnek mostantól a villamosvezetők

Pénzcentrum2022. november 26. 14:02

Budapesten is fejlődik a kötöttpályás városi közlekedés, a járműpark korszerűbb villamosokkal bővül, a főbb vonalak is megújulnak, hosszabbodnak - áll a BKV közleményében. A folyamatos fejlődéshez szükség van azonban új kollégákra is: villamosvezetőnek bárki jelentkezhet, aki szeretne részese lenni a főváros mindennapjainak, egyúttal pedig egy felelősségteljes szakmában elhelyezkedni. 

A BKV-hoz bárki jelentkezhet villamosvezetőnek, aki befejezett általános iskolai végzettséggel rendelkezik és legalább 20 éves. A jelentkezés első lépése a regisztráció a Villamosoktatás oldalon, majd ezután kezdődik el a felvételi eljárás.  A 7-9 hónapot felölelő tanfolyamaik mindig előre tervezett időpontban indulnak, így érdemes figyelemmel követni ezeket.

A 7 részből felépülő tananyag során a tanulók olyan elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el, mint a vasútszakmai ismeretek vagy a járműtípusok megismerése, de gyakorolhatják a vezetést tanulójáraton, valamint útvonalismeretet is kapnak.

Villamosszimulátorunk segítségével a mindennapos munkavégzés során előforduló szituációkat ismerhetnek meg. Sőt, a BKV tanfolyamán résztvevő tanulók még fizetésre és béren kívüli juttatásokra is számíthatnak! A legszorgalmasabb tanulók pedig akár más munkakörökben is kipróbálhatják magukat.

A bérezés a tanfolyam idején:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • a tanfolyam elméleti része alatt: br. 244 700 forint
  • a tanfolyam gyakorlati része alatt: br. 297 200 forint

Az önálló járművezetők bére: br. 2406 forint/óra + továbbá a Kollektív Szerzősésben rögzített pótlékok és a túlóra ellenértéke, valamint számolni lehet cafetériával is. 

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki!

Címkék:
villamos, bkv, forint, tanfolyam, toborzás, tanulók, villamosvezető,