Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés: milyen a jó jelenléti ív, mikor szükséges a használata?

Pénzcentrum2022. július 17. 20:00

Megannyi alkalommal írhattunk alá jelenléti ívet életünkben, azonban, ha a jelenléti ív készítése a mi feladatunk, könnyen gátakba ütközhetünk. Mit érdemes tudnunk egy jelenléti ív minta kapcsán, milyen információkat kell, hogy tartalmazzon a jelenléti ív? Milyen a jó jelenléti ív, ami minden fontos információt tartalmaz a szükséges adminisztrációhoz?

Cikkünkben eláruljuk, a jelenléti ív miért kell a munkáltatónak, és hogy milyen a jó jelenléti ív, ami tartalmazza az érkezés, a távozás és a munkaórák számát. Mi történik, ha valaki elmulasztja a jelenléti ív használatát? Ingyenes jelenléti ív minta: így készítsd, hogy tökéletes legyen!

Mi a jelenléti ív lényege?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a jelenléti ív miért kell egy munkáltatónak, hiszen nyilvánvaló lehet, hogy ki hiányzik a csoportból. Nos, a jelenléti ív lényege az, hogy a hóvégi/hóeleji könyvelésnél, a fizetések kiküldésénél a munkáltató adminisztrációjában biztosan szerepeljen az, hogy ki mikor érkezett meg egy munkahelyre és hogy hány munkaórát, túlórát kell kifizetni számára. Emellett a jelenléti ív célja az is, hogy számontartsák, ki hány nap szabadságot használt már el és hogy mikor volt esetlegesen betegszabadságon, táppénzen.

Jelenléti ív nem csak munkahelyeken van (több intézményben a jelenléti ív mellett más mérési útja is van a munkahelyen töltött időnek, például belépőkártya), oktatási intézményekben is gyakran alkalmazzák – tipikusan szükséges jelenléti ív az egyetemi katalógusos előadásokon, felnőttképzéseken stb. A jelenléti ív kitöltéséről – amennyiben ez szükséges – semmi esetre se maradjunk le, mert ha nincs ott az aláírásunk a papíron, olyan, mintha be sem ültünk volna az oktatásra vagy mintha nem is dolgoztunk volna aznap (visszamenőleg pedig már senki sem fog rá emlékezni, hogy ki mikor volt szabadságon).

Milyen a jó jelenléti ív?

A jelenléti ív minta 2022 évében is attól függ, hogy mit szeretnénk mérni. A legtöbb esetben – például egy egyetemi előadáson – elég, ha felírjuk a nevünket, aláírásunkat a jelenléti ív adott helyére, azonban egy munkahelyi jelenléti ív ennél többet is kérhet. A jelenléti ív tartalma a következő adatokra terjedhet ki:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • munkába érkezés ideje;
  • munkából való távozás ideje;
  • ledolgozott munkaórák száma;
  • túlórák száma;
  • a dolgozó aláírása.

Jelenléti ív 2022 ingyenes letöltés

A következő jelenléti ív minta segíthet egy saját jelenléti ív elkészítésében. Töltsük le, formázzuk igényeinknek megfelelően és használhatjuk egyszerűen, kinyomtatva!

Jelenléti ív minta

Címkék:
hrcentrum, ingyenes, túlóra, munkaidő, letöltés, minta,