Kiderült: ennyit keresnek most a dolgozók az esztergomi Suzuki gyárban

Pénzcentrum2021. február 12. 05:15

Az idei bérfejlesztésben a korábbi évekhez hasonlóan az Üzemi Tanáccsal folytatott konzultáció eredményeképpen év elejéig visszamenőlegesen átlagosan 8 százalékos alapbéremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt - értesült a Pénzcentrum. Az operátorok kezdő bére 15 százalékkal emelkedik 2021-ben.

Az elmúlt négy évben az esztergomi vállalat 65 százalékkal növelte a fizikai, 43 százalékkal pedig az irodai dolgozók alapbérét. A vállalat mindemellett teljesítmény alapon 1 havi bónuszt is előirányzott az idei évre, ezen felül a hétvégére eső nemzeti ünnepnapokat úgy kompenzálja, hogy négy extra pihenőnapot ad munkatársainak.

A jelenlegi munkaidőkeret áprilisban lezárul, és ennek keretében a már kifizetett transzfer napokat - összesen 19 munkanapot - a fizikai állomány esetén a vállalat már nem dolgoztatja le

- teszik hozzá a közleményben.

Mint írják, tavaly fontos mérföldkő volt a vállalat életében, hogy novemberben a dolgozók birtokba vehették a 126 férőhelyes Suzuki szállót, mellyel a Magyar Suzuki lakhatási lehetőséget biztosít a távoli településekről érkező munkavállalók számára. Szintén 2020 őszétől a kollégák napi, ingyenes utaztatásában modern, korszerű buszokra váltott a cég annak érdekében, hogy a munkatársak még kényelmesebben közlekedhessenek otthonuk és munkahelyük között.

A vírushelyzet ellenére a szokásos éves munkavállalói egészségügyi szűrések sem maradtak el tavaly. Mindezek mellett továbbra is ingyenesen biztosít a vállalat menüs meleg, illetve hideg étkezést a dolgozói számára.

Védett munkavállalótól váltak meg?

Még augusztusban röppent szárnyra a hír, hogy beperelte az esztergomi Suzuki-gyárat az a szakszervezeti vezető, akit annak ellenére bocsájtottak el, hogy védett volt. Állítólag peren kívül megegyeztek, milliós bánatpénzt kapott a dolgozó. Most azonban a suzukis bére töredékét keresi egy másik munkahelyen. Erről itt írtunk bővebben:

Címkék:
ennyit keres, fizetés, bér, autóipar, nőnap, suzuki, esztergom, magyar suzuki zrt., nemzeti konzultáció 2020,