Egészen elképesztő: ennyiért gályáznak az eladók a Norbi Update üzleteiben

Pénzcentrum2019. augusztus 29. 14:02

Óriási hiány van bolti eladókból, nem csak a nagy kereskedelmi láncok árulják el, mennyit kínálnak dolgozóinak, hanem Norbi termékeit áruló üzletek üzemeltetői is nyíltan kezelik a fizetéseket, amelyek azonban messze elmaradnak az átlagkeresettől.

Hivatalosan 4 millió 518 ezren dolgoztak a május-júliusi időszakban, a munkanélküliségi ráta pedig 3,4 százalék volt, tehát gyakorlatilag alig van maradt szabad munkaerő az országban a KSH adatai szerint.

Nem csoda tehát, hogy hatalmas a verseny a dolgozókért szinte minden szektorban, így a kiskereskedelemben is. Nem csoda, hogy nemrég a Penny is elkezdte nyíltan kommunikálni a béreket, elárulták, mennyi fizetésre számíthatnak náluk a bolti eladók, és az is kiderült, hogy hat hónap után már ad hűségjutalmat is. az elérhető boltos béreket a Blokkk.com gyűjtötte egy csokorba.

Loading...

Lépten nyomon eladókat keresnek, még a Norbi Update üzletekbe sem tolongnak a jelentkezők. A Szárnyas Fejvadász állásközvetítő Facebook oldalon a budapesti Westend bevásárlóközpontban lévő Update Low Carb üzletbe keresnek kedves, vásárlóközpontú munkatársat 

versenyképes bérezéssel, ami havi nettó 180 ezer forintot jelent.

A munka viszont egészen összetett, hiszen nem csak a vásárlókat kell kiszolgálni, de a feladatok közé tartozik még a péksütemények megsütése, árufeltöltés és az üzlet kitakarítása is. Hetente csupán 3-4 napot kell dolgozni, viszont a műszakok az áruház jellege miatt feltehetően nem 8 órásak.

Szegeden szintén eladót keresnek az Update üzletbe, viszont itt már a tanácsadás is a feladatok közé tartozik, méghozzá Norbi "életmódszerét" alkalmazva - bármit jelentsen is ez). Az erre a pozícióra jelentkező ideális jelölt a hirdetés szövege szerint maga is eszerint az életmódszer szerint él, van 1-3 éves kereskedelmi tapasztalata, beszél társalgási szinten angolul és németül is. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindezekért cserébe havonta nettó 144 ezer forintot vihet majd haza

az a szerencsés, aki elnyeri a pozíciót. Természetesen ezeket a fizetéseket nem Norbi utalja személyesen, és még a hirdetéseket sem ő adta fel, hanem azok a vállalkozók, akik franchise rendszerben üzemeltetik ezeket a boltokat.

(Címlapkép: MTI Fotó: Kallos Bea)

Címkék:
hrcentrum, vásárlás, pénz, fizetés, bér, Westend, ksh, munkaerő, szeged, munkaerőhiány, update norbi,