Gulyás Gergely: a kormány reméli, lesz megegyezés a győri Audinál

Pénzcentrum2019. január 24. 15:00

A kormány szeretné, ha megegyezés születne a dolgozók és az Audi között Győrben. Gulyás Gergely miniszter szerint bérverseny van a német cégek között is, ami egy örömteli dolog.

A sztrájktörvény egyértelműen meghatározza a sztrájk feltételeit, mi azt szeretnénk, ha megegyezés születne az Audi és a dolgozók között - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arra a kérdésre válaszolva, hogy mit szól a kormány az Audi dolgozóinak sztrájkjához. Egy külföldi cég és a magyar munkavállalók közötti vitában a kormány nem tud részt venni - tette hozzá.

Szerinte bérverseny van a német cégek között is, ami egy örömteli dolog. Évek óra 10 százalék feletti béremelkedés van Magyarországon - fejtegette Gulyás, aki hangsúlyozta, hogy a kormány annak örülne, ha a munkavállalók követelései minél nagyobb mértékben megvalósulnának.

Gulyás arról is beszélt, hogy a munka törvénykönyvének módosítása miatti eddigi tiltakozások alapján általános sztrájknak nincs veszélye Magyarországon.

Veszélyben a 4%-os GDP-növekedés?

Sok olyan előrejelzés van, amely európai recessziót, kisebb gazdasági válságot jelez előre

- mondta Gulyás Gergely arra a kérdésre válaszolva, hogy miért lehet veszélyben a 4%-os idei hazai GDP-növekedés elérése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyar gazdaságban belső okai nincsenek annak, hogy a növekedés ne legyen az elmúlt évekhez hasonló mértékű, azonban a német gazdaság recesszióba kerülhet, vagyis külgazdasági veszélyek vannak a növekedés kapcsán - emelte ki Gulyás. A Pénzügyminisztérium 3,9%-os bővülést prognosztizál az idei évre.

Címkék:
hrcentrum, sztrájk, audi, győr, kormányinfo, audi gyár, audi sztrájk, sztrájktörvény,