Kiderült, vajon elégedettek-e a magyarok a 2018-as évükkel

Pénzcentrum2019. január 8. 14:02

Szakmai szempontból eredményesnek érzik az elmúlt évet a magyar munkavállalók, aminek egyik oka, hogy a feladataik elvégzése közben sok újat tanulhattak - derül ki egy friss felmérésből. A 2019-es sikerekhez leginkább inspiráló környezet, képzések és személyes motiváció szükséges a válaszadók szerint.


Az év végéhez érve rendszerint visszatekintünk az eltelt időszakra, számot vetünk, mi sikerült jól, mi kevésbé, mik lehetnek a tanulságok, hogyan tervezzünk a következő évre - az OTP Bank a magyar aktív munkavállalók tavalyi tapasztalatait kérdezte egy Pulzus felmérés keretében.

A válaszadók közül minden ötödik nagyon eredményes évet zárt, de a megkérdezettek 46 százaléka is úgy vélte, hogy inkább eredményes volt az éve, mint nem. Az eredményességhez természetesen elengedhetetlenül szükségesek a jól elvégzett feladatok - a felmérés arra is kíváncsi volt, hogy mi alapján ítélik a válaszadók sikeresnek az adott projektjeiket. A válaszokból kiderült, hogy a személyes fejlődés, a tanulás lehetősége kiemelten fontos kritériuma a sikeres munkának (20%). A sikerességi tényezők listájában második helyre került az önállóság, tehát hogy az jelentett sikerélményt hogy önállóan sikerült megoldani egy-egy komolyabb feladatot (17%). Csak a dobogó harmadik fokára került a szempontok között, hogy a munkának látványos eredménye legyen (14%).

Hogy mire lenne szükségük a megkérdezetteknek 2019-ben ahhoz, hogy a tavalyinál is sikeresebbnek érezzék magukat szakmailag? Három tényezőt emeltek ki a válaszadók:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • inspiráló munkahelyi környezet (16%),
  • a munkahely által biztosított képzések szükségessége (15%)
  • és a személyes motiváció (15%).

"Pozitív az összkép a munkavállalói oldalon a tavalyi év szakmai sikereit illetően, a munkáltatók számára pedig mindenképpen tanulságos megtudni azt, hogy miben látják az eredményességük zálogát az alkalmazottaik" - foglalta össze gondolatait a felmérés kapcsán Bertalan Imre, az OTP Bank HR vezetője.

A felmérés egyik fontos megállapítása, hogy kiemelten fontos a munkavállalóknak az, ha tanulhatnak valami újat feladatuk elvégzése közben, hiszen így igazán sikeresnek érzik magukat.

Az OTP Bank által készíttet belső kutatás is hasonló eredményre jutott. Kiemelten fontos tényező a munkavállalók számára, hogy a cég folyamatos fejlődési lehetőséget biztosítson.

Címkék:
hrcentrum, munka, munkavállalók, elégedettség, 2018,