Leépítés a Postánál: 100 főnek mondanak búcsút ősszel

MTI2018. augusztus 30. 21:07

A Magyar Posta Zrt. mintegy 100 fős csoportos létszámcsökkentést hajt végre ősszel, az üzemi tanáccsal előzetesen egyeztetett lépést a társaság csütörtöki közleményében a bürokráciacsökkentéssel indokolta.

Az MTI szerint a leépítést az irányítási-adminisztratív területeken hajtják végre, nem érinti a hálózati és logisztikai területeket, ahol munkaerőhiány van. A közlemény szerint szeptemberben és októberben többségében fővárosi munkahelyekről küldenek el mintegy 100 dolgozót.

A gazdaságos működtetés, valamint a versenyképesség megőrzése miatt szükségessé vált a vállalat szervezeti hatékonyságának növelése, a bürokrácia csökkentése, a társasági-irányítási szint arányának mérséklése

- áll a közleményben.

A cég hangsúlyozta, hogy a postai szolgáltatások a létszámleépítés ideje alatt zavartalanul működnek. A Magyar Posta a munkaviszony megszüntetési költségekre céltartalékot képzett, az intézkedéshez kapcsolódó juttatási rendszer feltételeiről a vállalat vezetése az üzemi tanáccsal külön megállapodást kötött - közölték.

Címkék:
hrcentrum, hr, posta, elbocsátás, leépítés, kirúgás, magyar posta, elbocsátások,