Kiderült: ennyit kereshet egy takarítónő a pesti luxusszállodákban

Pénzcentrum2018. augusztus 26. 17:30

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg hetente a Pénzcentrumon. Ha van olyan közöttük, amelyről lemaradtál, most szerencséd van, mivel összeszedtük neked a 34. hét legérdekesebb és legolvasottabb cikkeit. Nézzük tehát!

  • Egy férfi még márciusban pénzt vett fel Debrecenben, az Ötvenhatosok terén egy ATM-ből, csakhogy a pénzt ott hagyta. Két férfi viszont ezt észrevette, és elvette az ottfelejtett bankjegyeket. Azonban ezzel a törvény szerint lopást követtek el, és akár börtönbe is kerülhetnek. Kattints a részletekért.
  • Közeleg az ősz, és a 2018/19-es fűtési szezon, így nem nagyon lehet már tovább halogatni lakóingatlanunk tervezett korszerűsítését. Erre most ráadásul kiváló pénzügyi lehetőség mutatkozik: az alacsony hitelkamatok miatt ugyanis sok esetben a havi átalányon megtakarított összeg nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint az energetikai felújításhoz igénybe vett hitel törlesztőrészlete. Mutatjuk a konkrét finanszírozási tudnivalókat.
  • Csalók vadásznak NAV ügyfelek adataira, egy látszólag hivatalosnak tűnő e-mail segítségével. A hatóság felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy soha nem kérnek e-mailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől! A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. Ide kattintva tudod a teljes cikket elolvasni.
  • A három napos hosszú hétvége után talán sokan kipihentebben, nyugodtabban tértek vissza dolgozni kedden. Több olyan cég van világszerte, amely már bevezette a rövid munkahetet, van olyan vállalat is, ahol viszont egy év után visszatértek a hagyományos, heti 40 órás munkaidőre. De vajon mi lehet a gond a rövidebb munkahétteel?
  • Nehéz időszakot élnek meg a magyar családok: nem elég, hogy a nyaralás a legtöbb helyen elvitte a megtakarítások egy részét, az iskolakezdés is egy vagyonba kerül. De van segítség. Sokan nem is tudnak róla, de az önkormányzatoknál is igényelhető többféle támogatás. Mutatjuk, hol mit kaphatunk.
Címkék:
hitel, hrcentrum, NAV, ATM, rezsi, lopás, lakásfelújítás, spar, iskolakezdés, csalók, levél, előtörlesztés, takarító, szappan, heti összefoglaló,