Temérdek sofőrt keresnek: B-s jogsi is elég a 448 ezres álomfizetéshez

Pénzcentrum2018. április 1. 16:59

Rengeteg rövidebb-hosszabb anyag jelenik meg a Pénzcentrumon minden héten. Összeszedtük a legérdekesebb és legolvasottabb anyagainkat a múlt hétről, hogy akkor is el tudd olvasni őket, ha esetleg hét közben lemaradtál volna róluk. A cikket a címekre kattintva érheted el.

Rengeteg sofőrt keresnek: 448 ezer forintos fizetés, B-s jogsi is elég

Akár 448 ezer forintos bruttó bért ígérve toboroz buszsofőröket a BKV. Az állásra ráadásul csekély jelentkezési feltételeket állapítottak meg, így például kötelező idegennyelv használatról egyáltalán nincs benne szó, sőt alapfokú végzettség is bőven elegendő a munkakör betöltéséhez.

Üzent a magyar munkavállalóknak az OTP: az él túl, aki tud alkalmazkodni

"Nem az él túl, aki a legerősebb vagy a leggyorsabb, hanem az, aki a leggyorsabban tud alkalmazkodni" - vallja Bertalan Imre. Az OTP Bank HR vezetőjével többek között a digitalizáció nyomán átalakulóban lévő fiókhálózat munkaerő-piaci kihívásairól; illetve az új platformokon működő toborzási, felvételi-, illetve beillesztési folyamatokról beszélgettünk. Interjú

Brutális drágulás jöhet a magyar boltokban: luxus lesz a vaníliafagyi?

Aggódhatnak a vanília szerelmesei: miután tavaly hatalmas vihar söpört végig Madagaszkáron, a világ legnagyobb vaníliatermelőjén, odalett a termés nagy része. A vanília ára az egekbe szökött, és nem tudni, hoz-e változást az idei év. A szüret júniusban kezdődik, de valószínűsíthető, hogy az árfolyam jelentősen nem fog változni: tavaly volt, hogy kilogrammonként 600 dollárt kellett érte fizetni.

Lerohanták az Erstét az ügyfelek: vajon mit keresnek ennyien?

Sikeresnek értékelte a tavalyi évét az Erste Lakástakarék, hiszen a betéti oldalon 41 százalékkal növekedett az újonnan értékesített termékek volumene. Ezzel a piaci átlag felett sikerült teljesítenie a lakástakaréknak.

Veszélyben az OTP ügyfelei: ez a csalók legújabb módszere

Az OTP Bankra hivatkozva próbálnak ismeretlenek adathalászlevélben személyes adatokat megszerezni netbanki belépéshez. A csalók egy állítólagos biztonsági frissítésre hivatkozva kérnek el kényes információkat.

Brutális drágulás a boltokban: mutatjuk, mi kerül 988 százalékkal többe

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem vicc, van olyan termék Magyarországon, amiért átlagosan 988 százalékkal fizethetünk ma többet, mint 1997-ben. Mutatjuk, mi került fel a 20 év alatt legnagyobb áremelkedést produkáló termékek és szolgáltatások toplistájára.

Veszélyes táplálkozási divat terjed: minden boltban van, rengetegen veszik

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a speciális étrendbe is beilleszthető, illetve bio- és reformélelmiszerek. A boltok polcai dugig vannak a glutén- és laktózmentes élelmiszerekkel, bőven akad választék cukormentes termékekből is, ezek ára viszont általában jóval magasabb, mint a hagyományos árucikkeké. De vajon tényleg érdemes lemondani a szénhidrátról vagy a gluténról? Biztos, hogy jobban járunk az egészségesebbnek kikáltott élelmiszerekkel? Megéri pénzt költeni ezekre?

Brutális bírság jöhet: idén már ezért is fizethet, akinek családi háza, lakása van

Átalakítás, szigetelés, festés - itt a tavasz, kezdődnek a lakásfelújítási munkálatok. Nagyon oda kell viszont figyelni, ha nem vigyázunk, akár 250 ezres bírságot is kaphatunk. Hogy mire kell figyelni a munkálatok során? Arra, hogy az ablak- és erkélybeugrókba épített fecskefészkeket le ne verjük.

Búcsúzz el a bankodtól: ezzel a trükkel tízezreket spórolhat neked a főnököd

Talán kevesen tudják, hogy a bankok rendelkeznek munkavállalói számlacsomagokkal is: egy-egy, velük szerződésben lévő cég alkalmazottainak kínálnak a normál számláknál kedvezőbb feltételekkel rendelkező számlacsomagokat. Egy mindenki számára kedvező megoldásról van szó: jó a banknak, hiszen újabb ügyfeleket szerezhet; jó a cégnek, hiszen az olcsóbb bankolást afféle béren kívüli juttatásként is felfoghatjuk; és jó az alkalmazottnak is, hiszen jobb feltételek mellett vezethet számlát.

Kertes ház 1 millió 300 ezerért? Nem álom: így válhat valósággá

Miközben a fővárosban és környékén egyre drágulnak a lakások, házak és az építési telkek, addig vidéken a budapesti árak töredékéért lehet ingatlanhoz jutni. Nem csoda, hogy sokan döntenek úgy, hogy hátrahagyva a város zaját egy kisebb faluban, esetleg egy tanyán kezdenek új életet. 

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, drágulás, összefoglaló, március, siker, termék, hét cikkei,