Videón a bizonyíték: a 200 ezres fizetés csak a jéghegy csúcsa a BKV-nál

Forrás Dávid2017. szeptember 5. 14:15

Sokat foglalkoztunk mostanában a BKV álláshirdetéseivel, hisz a cég változatos felületeken keres sofőröket, vagy legalább sofőrtanoncokat. Mutatjuk, mi derült ki, mitől várják tulajdonképpen a sikert.

Nettó kétszázezres fizetéssel, cafeteriával, különböző szintekről induló, fizetett tanulmányi időszakkal és szükség esetén munkásszállással csábít sofőröket a BKV a budapesti buszokra és trolikra. 

A vállalat azonban nincs könnyű helyzetben. Eleve korosodik a sofőrállomány, a metrófelújítás közeledtével egyre több sofőrre lenne szükség, ráadásul a különböző uniós lehetőségekkel is versenyeznek, ahol a hazai bér többszörösét kereshetik meg a magyar sofőrök. A helyzetet súlyosbítja, hogy BKV-s sofőrök szerint a hazai munkakörülmények jelentős kívánni valókat hagynak maguk után, külföldön ráadásul nemcsak a fizetés jobb, de megbecsülés is jár a munka mellé.

Ezzel is küzdenek

A BKV minden eszközt megragad, hogy az üres sofőrhelyek híre eljusson a potenciális jelentkezőkhöz, a járművek ablakára és oldalára is elhelyeznek hirdetéseket, most viszont ezekről a videókról szúrta ki a Noizz, hogy részt vesznek a sofőrökért vívott háborúban.

Az első videóban Kádár-kori nosztalgiával és az idegen szavak megújított kiejtésével ("kafateria") hívják fel a figyelmet a betöltetlen sofőrhelyekre:

Loading...

A második videó pedig a mindenki lelkében ott lakozó olajfoltos szerelőre apellál, és megvillantja a főváros látványosságait is, melyek persze a járatok jelentős részéről nem látszódnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Busz vs. troli

Nemrég írtuk meg, hogy autóbuszsofőr-tanulónak azok jelentkezhetnek, akiknek van "C" kategóriás jogosítványuk, ezzel szemben trolibuszok esetén már egy sima "B" kategóriás jogsival is lehet jelentkezni.

A különbséget a BKV Sajtóosztálya azzal magyarázta, hogy a trolikra és a buszokra más-más típusú vezetői engedély szükséges. Amikor arról érdeklődtünk, hogy a két járműtípus esetén miben különböznek azok a készségek illetve maga a tudásanyag, amely elvárható a sofőröktől, azt a választ kaptuk, hogy

kötöttpályás jellege miatt a trolibuszvezetés valamivel nagyobb figyelmet igényel,

bár hozzátették, hogy nem szabad alábecsülni a hétköznapi csúcsforgalomban nap mint nap szolgálatot teljesítő autóbuszvezetők erőfeszítéseit sem.

Címkék:
karrier, közlekedés, bkv, Budapest, videó, sofőr, autóbusz, álláshirdetés, kommunikáció, munkaerőhiány, trolibusz,