Ennyit lehet keresni a Lidlnél, fizetést emel a munkaerőhiány miatt

Napi.hu2016. július 28. 13:00

Országszerte munkaerőhiány van, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter július elején többek között azt mondta, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását.

Több szektor van, amelyben sok a kiadó állás, többek között ilyen a kiskereskedelem is. A boltláncok idén béremeléssel igyekeznek magukhoz láncolni a dolgozókat.

Bruttó 313 000 forint

A Lidl idén márciusban 5 százalékkal, júliusban pedig további 15 százalékkal emelte az összes dolgozó kilenctizedét adó bolti dolgozók esetében, de eddig nem volt ismert a pontos összeg.

Egy-egy bolti dolgozó teljes jövedelme bruttóban 313 ezer forint.

Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője azt is elmondta, hogy a 313 ezres bércsomagban már benne vannak a pótlékok, a cafeteriajuttatás és maga a fizetés is. Ezért pedig napi 8 órát kell dolgozni az adott Lidl-egységben. A 15 százalékos béremelés júliustól él, azaz pár nap múlva, augusztus elején már a nagyobb összegeket kapják a dolgozók.

Magasabb az átlagnál

A Lidl-hálózatban dolgozók 313 ezer forintos bruttója egyébként meghaladja a KSH-adatokban szereplő iparági átlagot. A kereskedelemben dolgozók munkajövedelme ugyanis az év első öt hónapjában átlagosan 251,9 ezer forint volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos, hogy a munkajövedelem nem azonos a bruttó fizetéssel, előbbi ugyanis tartalmazza a fizetésen felül a különböző pénzbeni és természetbeni juttatásokat, többek között a költségtérítéseket, az étkezési térítéseket is.

Címkék:
fizetés, lidl, munka, munkaerő, fizetésemelés, munkaerőhiány,