Meglepő őszinteséggel vallott anyagi gondjairól Gregor Bernadett

Pénzcentrum2016. május 13. 14:02

A megélhetéshez ma már nem elég a hivatástudat, ezért más bevételi forrásra is szüksége van a művészeknek - vallja Gregor Bernadett. De tényleg ilyen rosszul keresnek manapság a színművészek?

Hiába a hivatástudat, ma már nem lehet megélni a színészmesterségből - vallja Gregor Bernadett. Legalábbis a színésznő és férje, Szarvas Attila állításuk szerint éppen ezért vállalták el az Édes élet, illetve a Drágám, add az életed! c. műsorokat a TV2-n.

Jó volt látni a nagy elődeinknél, például Koncz Gáborban is, hogy hivatásként tekintett a szakmájára és ami nagyon fontos, hogy meg is tudott belőle élni. Ma már ez sajnos nincs így. Ezért mi is kénytelenek vagyunk a színházi státuszunk mellett elmenni kereskedelmi tévékhez. Nekünk is vannak sárga csekkjeink, van kocsihitelünk, a kettőnk színházi fizetéséből pedig egyszerűen képtelenség mindezeket kifizetni

- nyilatkozta a Blikknek a színésznő.

Tényleg ilyen rossz a színészek helyzete?

Habár rettentően nagy a szórás a színészfizetések között ismertségtől, illetve társulattól függően, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, átlagkeresetekre vonatkozó legfrissebb statisztikái mégis jó iránymutatóként szolgálnak. E szerint ma Magyarországon átlagosan

egy segédszínésznek bruttó 200 ezer, míg egy színésznek bruttó 275 ezer szerepel a bérszámfejtésében havonta.

Ez pedig a KSH legfrissebb, bruttó átlagkeresetekre vonatkozó statisztikái szerint azt jelenti, hogy a színészeknek bő 25 ezer forinttal több jár, mint a magyar átlagnak. A kérdés innentől kezdve már csak az, hogy az átlag munkavállalóknak mennyire fér ma bele az életébe, hogy másod- vagy harmad állást is vállaljanak főállásuk mellett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Címkék:
karrier, átlagkereset, ksh, színész, átlagfizetés,