40-60 ezer forinttal is többet kaphatnak a bölcsődei nevelők

Pénzcentrum2015. november 11. 11:35

2016 január 1-től már a kisgyermek 6 hónapos korától lehet igénybe venni a GYED extrát, és a bölcsődei kisgyermeknevelőkre is kiterjesztik a pedagógus-életpályamodellt - hangzott el Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár közös sajtótájékoztatóján kedden.

A sajtótájékoztató keretében ismertették az Országgyűléshez benyújtott családügyi törvénycsomag fő célkitűzéseit, meghatározó javaslatait.

A családügyi törvénycsomag fő célkitűzései:

  • GYED extra kiterjesztése

2016. január 1-től már a gyermek 6 hónapos korától igénybe lehet venni a GYED extrát, amit eddig csak a gyermek 1 éves korától lehetett. Ezt az anyuka és az apuka is igénybe veheti, így ez akár 900 ezer forintos többletjövedelmet is jelenthet a családnak.

KATTINTS! Jól járhatnak a magyar anyák: csak ez kell hozzá

  • A pedagógus-életpályamodell kiterjesztése

2016. január 1-től a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőkre is kiterjesztik a pedagógus-életpályamodellt, ez számukra akár 40-60 ezer forintos többletjövedelmet is jelenthet havonta.

KATTINTS! Gyed extra: ennyi anya vette igénybe tavaly

  • A bölcsődei ellátás kiterjesztése

2017. január 1-től a bölcsődei ellátó rendszer rugalmasabb lesz, a bevezetés után 4 típusú bölcsőde közül tudnak majd választatni a szülők:

  • Bölcsőde
  • Mini bölcsődék
  • Családi bölcsődék
  • Munkahelyi bölcsőde

KATTINTS! Nagy változás jöhet a magyar bölcsődékben

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Gyermekjóléti szolgáltatás reformja

Az eddigi 48-ról 198-ra, azaz a négyszeresére emelkedik a gyermekjóléti szolgálatok száma. Ennek célja a gyermekjóléti szolgálatok megerősítése, hogy még hamarabb és még több segítséget tudjanak nyújtani az erre rászoruló gyerekeknek.

KATTINTS! Fontos változás jön a gyed-nél, hónapokon belül

  • Önkormányzatok számra kötelező lenne

2016. január 1-től mind a tavaszi, nyári, őszi és téli iskolai szünetben is kötelezően biztosítani kell az önkormányzatoknak, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek, naponta egyszer meleg ételhez jussanak. A kormány minden önkormányzat számára száz százalékig biztosítja a forrásokat ennek megvalósításához.

Címkék:
karrier, család, bölcsőde, változás, pedagógus életpályamodell, gyed extra törvény,