Kiderült, mennyit kapnak havonta a Nemzet Színészei

Pénzcentrum2014. április 27. 13:02

A Kossuth-díjas Gera Zoltánt választották a Nemzet Színészei közé. A 90 éves színművész elárulta, mire költi majd az elismeréssel járó hatalmas összeget.

Két és fél héttel Szabó Gyula halála után Gera Zoltán foglalta el a Kossuth- és Jászai-díjas kiváló művész helyét a Nemzet Színészeinek 12 fős társulatában.

A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a címet viselő Avar István (83), Berek Kati (83), Bodrogi Gyula (80), Haumann Péter (72), Király Levente (77), Máthé Erzsi (86), Molnár Piroska (68), Psota Irén (85), Sztankay István (78), Tordi Géza (75) és Törőcsik Mari (78) döntött arról, hogy a jövőben Gera kapja a havi 630 ezer forintos javadalmazást.

A Kossuth-díjas színművész a Blikknek elmondta, mire költ majd a javadalmazásból: "Van Szegeden egy unokaöcsém. Cipészmester volt, és mindössze 60 ezer forintos nyugdíjból él. A feleségemmel egyetértésben régóta küldök neki ebédpénzt, és most módom lesz arra, hogy a vacsorájáról gondoskodni tudjak" - mondta Gera.


Gera Zoltán egy néhány évvel ezelőtti interjúban beszélt karrierjéről

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 630 ezres havi jövedelmet sokan megirigyelhetik

Februárban 1,7 százalékkal voltak magasabbak a bruttó átlagkeresetek a Magyarországon az egy évvel korábbinál, közfoglalkoztatottak nélkül pedig 6,9 százalékkal - derül ki a KSH friss jelentéséből.

A nemzetgazdasági adatokon belül a versenyszférában a bruttó átlagkereset februárban 240 ezer forint volt, 5,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ami a versenyszféra foglalkoztatottságát illeti, tartja magát a tavalyi év második fele óta megemelkedett létszám, így közfoglalkoztatottak nélkül számítva a versenyszférában 2 százalékkal volt magasabb az alkalmazott létszám, mint egy évvel korábban.

Címkék:
karrier, fizetés, sztár, szabó levente,