Egy jó hír, egy rossz hír a nyugdíjasoknak - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. január 19. 17:03

A korábban meghirdetett 54-hez képest 60 fürdőben vehetik igénybe a nyugdíjasok az az Erzsébet-program fürdőjegy programját. Sajnos azonban a keret napok alatt elfogyott, így csak az a 15 ezer nyugdíjas válogathat a 60 fürdő olcsó belépőjegyei közül, aki már pályázott. Ugye, milyen izgalmas volt az év harmadik hete? És még nincs vége! Mutatjuk a Pénzcentrum.hu legérdekesebb híreit, a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Egy jó hír, egy rossz hír a nyugdíjasoknak
A fürdőjegy pályázattal kapcsolatban egy jó és egy rossz hír is napvilágot látott. Egyrészt növelték a résztvevő fürdők számát, így 60 intézménybe pályázhatnak a nyugdíjasok. Pontosabban csak pályázhattak, hiszen - mint az a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményéből kiderül - a 15 ezer pályázóra kiírt keret szerdán betelt, így elvileg már nincs értelme jelentkezni.

Ingyenpénzt adnának minden magyarnak: őrültség, vagy csodát tehet?
Izgalmas közgazdasági ötlettel indul a 2014-es év. Bár első hallásra talán őrültségnek hallatszik a feltétel nélküli alapjövedelem - friss becenevén létpénz - bevezetése, mégis úgy tűnik, nem a pénzügyi ezotéria egyik újabb gyöngyszemével van dolgunk.

Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre
Lépett az OTP, feltehetőleg az ingyenes készpénzfelvétel miatt törölte több számlacsomag esetében is a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit. Véleményünk szerint a Magyar Nemzeti bank még bele sem köthet a változásba, hiszen nem díjemelésről van szó, csupán egy akció eltörléséről.

Még 1 napod van: sokba kerülhet a késlekedés
Hétfőn éjfélig kell eljuttatni a bankhoz az igénylőt, ha már február elsejétől szeretnénk élni az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével.

Figyelem! Nagyon fontos leveleket postáz a NAV
Már postázza a Nemzeti Adó-és Vámhivatal a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványokat. Fontos határidők is közelednek, sőt, az egyik nyilatkozat kitöltéséhez már csak két hetünk van. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Erre senki sem számított: ezért csődölt be a legendás utazási iroda
Bár a síutak idén sem lettek olcsóbbak, ennek ellenére hatalmas növekedést ért el az egyik legnagyobb hazai síturizmusra szakosodott utazásszervező - értesült a Pénzcentrum.hu. Ha érdekel, mi állhat a növekedés hátterében, s kíváncsi vagy arra is, mi minden változott még a 2013/14-es síszezonban olvass tovább.

Jókora bukta lehet az idei szezon: ők is szenvednek a meleg miatt
Hatalmas érvágás a magyarországi sícentrumoknak a szezonálistól jelentősen eltérő, enyhe időjárás. Hetek óta zárva tartanak a hazai sípályák; akad olyan síterep, ahol a tavalyi 100 napos szezonhoz képest idén jó, ha 30-50 napot lehet majd csúszni - értesült a Pénzcentrum.hu.

Címkék:
karrier, öngondoskodás, feltétel nélküli alapjövedelem,