Kiderült: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre

Pénzcentrum2013. szeptember 30. 15:57

Varga Mihály hétfő délután ünnepélyes keretek között átadta a 2014-es költségvetésről szóló törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. A nemzetgazdasági miniszter ismertette a főbb intézkedéseket, összességében pedig a rezsicsökkentés költségvetésének nevezte.

A frissen benyújtott költségvetési törvényjavaslatból kiderül, hogy

A nyugdíjemelés 2,4% lesz, a várható inflációnak megfelelően.

A javaslat tartalmazza annak a fedezetét, hogy az ún. gyed-extra intézkedés megvalósuljon.

A munkahelyvédelmi akcióterv intézkedései hatályban maradnak.

Emelkedni fognak a reálkeresetek jövőre, a kormány szerint 2 százalékkal.

Kiterjesztik a családi adókedvezményt. Az egészségbiztosítási járulék és a nyugdíjjárulék terhére veheti igénybe a családi adókedvezményt a munkavállaló.

A Diákhitel-tartozások elengedése 4 milliárd forint értékben valósulhat meg azok számára, akik egyetemi éveik alatt gyereket vállalnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nyugdíjáról vallott a legendás magyar zenész: KATTINTS!

Mi lesz a devizahitelesekkel?

Arra a kérdésre, hogy a jövő évi költségvetést hogyan befolyásolhatja a devizahitelesek újabb megmentése, Varga kijelentette: november elsejéig folyik a szakmai egyeztetés a bankokkal. Ha nem lépnek érdemben a bankok, akkor terjeszti be saját javaslatait a kormány. A fedezet a költségvetésben rendelkezésre áll, ezért nem kell módosítani a beterjesztett számainkat - fogalmazott a tárcavezető.

 

Címkék:
karrier, nyugdij, öngondoskodás, gyed extra törvény,