Tízmilliókkal védik a bankadótól a minisztériumi dolgozókat

Pénzcentrum2013. július 22. 08:32

Öt tárca fizet kompenzációt dolgozóinak a bank- és csekkadó miatt megnőtt számlavezetési díjak ellentételezésére. A minisztériumok ugyanis nemcsak rendszeresen kifizetik a térítést az alkalmazottaknak, de többségük nem is aprózza el az összeget - derül ki a Blikk körképéből.

Legjobban az agrártárcánál járnak a munkavállalók, ott bruttó 50 ezer forint a térítés. De nem kell szégyenkezni a Miniszterelnökségen és a gazdasági tárcánál sem, ahol évi 30 ezer forint üti egy-egy dolgozó markát.

Az alkalmazottaknak járó éves folyószámla-költségtérítés az egyes minisztériumokban

Vidékfejlesztési Minisztérium 50 000 forint

Miniszterelnökség 30 000 forint

Nemzetgazdasági Minisztérium 30 000 forint

Külügyminisztérium 20 000 forint

Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 000 forint

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Belügyminisztérium 4 000 forint

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2 000 forint

A tárcák engedélyezett létszámát nézve a minisztériumok közel évi 90 milliót költenek a folyószámla-költségtérítésre. Ám ez az összeg akár a 100 milliót is meghaladhatja, mert a mintegy 600 főt foglalkoztató fejlesztési minisztérium, illetve a félezer alkalmazottal magáénak tudó honvédelmi tárca nem válaszolt a térítés mértékét firtató kérdésekre.

A lap emlékeztet arra, hogy a közalkalmazottaknak nem jár automatikusan a költségtérítés: egy pedagógusnak nemrég a bíróságon kellett kiharcolnia, hogy három évre visszamenőleg évi 5462 forint költségtérítést fizessenek meg neki.

Címkék:
karrier, bankadó,