Már a támogatott nyelvtanfolyamokkal is mutyiznak?

Népszava2013. július 18. 09:05

Ezerhatszáz elszámolási csomagból ezret küldött vissza hiánypótlásra az Európai Unió által finanszírozott nyelvtanfolyamokat szervező felnőttképző cégeknek a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) - értesült a Népszava több nyelviskola vezetőjétől.

Számos esetben hiányosak voltak a jelenléti ívek, vagy szabálytalanul töltötték ki azokat, illetve az is előfordult, hogy az íven 15 résztvevő aláírása szerepelt, de a nyelvóráról készített fotókon kevesebben voltak láthatók.

A lap értesülése szerint a hivatal - a projekt teljes bukását elkerülendő - értesülésünk szerint kör e-mailben hirdetett "amnesztiát" a hibás elszámolási csomagot küldőknek. Vagyis, ha valaki utólag "rájön", hogy problémája lehet az elszámolással, egyelőre retorzió nélkül visszakaphatja és újrarendezheti a kifizetéshez szükséges dokumentumokat.

A projekt keretében az EU 2014 augusztusáig 100 ezer fő idegen nyelvi és informatikai képzését támogatja, legfeljebb bruttó 90 ezer forint értékben. A támogatás a költségek 95-98 százalékát fedezi, a hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek két, másoknak öt százalék önrészt kell befizetniük.

 

Címkék:
karrier, nyelvvizsga, nyelvtanfolyam,