Jókora változásra készülhet fel sok magyar munkavállaló

Pénzcentrum2013. július 12. 09:01

Formálódik a szakszervezeti szuperszövetség - írja a Népszabadság.

A három nagy szakszervezeti szövetség május 1-jén bejelentett egyesülését előkészítő folyamatról Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke a lapnak elmondta, hogy a struktúrát illetően nagyjából sikerült megegyezésre jutni, de technikai jellegű problémák sorát még meg kell oldani, ugyanakkor személyi kérdésekről is hamarosan beszélni kell.

Az alakulóban lévő "szuperkonföderációba" az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) is beolvad, így a legnagyobb érdekvédelmi tömörülés jöhet létre Magyarországon.

Az egyes konföderációk vezetőinek közreműködésével integrációs bizottságot hoztak létre, ahol megállapodtak abban, hogy először az új szervezetről tárgyalnak. Az erről szóló egyeztetés - Pataky Péter szerint - jövő hétfő lezárulhat, azután kezdődhet az átalakuláshoz szükséges dokumentumok elkészítésre - írja az újság.

A jelenlegi elképzelések szerint ősszel a három konföderáció legfőbb döntéshozó szervezetei határozhatnak majd az integráció részleteiről, az alapszabályt, a személyi kéréseket és az új elnevezést is beleértve - olvasható a napilapban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
karrier, munkahely, munkahelyvédelem, szakszervezet,