Adóbevallás: így telepítheted könnyedén az internetes kitöltő programot

Pénzcentrum2013. március 22. 13:33

Egyszerűen, néhány kattintással lehet telepíteni a számítógépre azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek az adóhatóság új szolgáltatásával - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A www.nav.gov.hu honlapon lévő "SZJA" feliratú képre kattintva indítható el a programok telepítése. A telepítés megkezdése előtt a háttérben futó program automatikusan megvizsgálja, hogy a szükséges Java futtató környezet rendelkezésre áll-e.

Amennyiben valakinek a számítógépén nincs telepítve a Java, vagy az nem megfelelő verziójú, a megjelenő képernyőn elhelyezett link lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen kattintással telepíthesse a Java-keretrendszert. Az eredetileg angol felirat magyarra fordítva jelenik meg.

Akinek a számítógépén a megfelelő Java környezet már rendelkezésre áll, annak a következő képernyőn található, "ÁNYK - 1253 és aktív súgó telepítése" menüpontra történő kattintással letöltődik a bevallás programja. A telepítés befejezésekor a 2012. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallás automatikusan megnyílik, és kitölthetővé válik.

Az új szolgáltatás előnye, hogy a letöltés nem igényel számítástechnikai és idegennyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható. Ügyfélkapuval rendelkezők pedig elektronikus úton el is küldhetik bevallásukat a NAV-nak.

KATTINTS! Így tudod könnyebben, gyorsabban elintézni az ügyeidet

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hiba a nyomtatványkitöltőben

A Pénzcentrum.hu okleveles adószakértőre hivatkozva több korábbi írásában is felhívta a figyelmet arra, hogy nem lehet helyesen elszámolni a 2012. évi adóbevallásban azokkal a jövedelmekkel, amelyek után a magánszemélynek kell megfizetni a 27 százalékos egészségügyi hozzájárulást. Ilyen önálló tevékenységből származó jövedelem például az interneten keresztül üzletszerűen végzett ingó értékesítés, de az önálló tevékenységet végző magánszemélyre is ezek a szabályok vonatkoznak.

OLVASD EL erről szóló korábbi cikkünket: Kösd fel a gatyád, ha az interneten üzletelsz! Újabb meglepetés a NAV-tól

Címkék:
adozas, adóbevallás, NAV,