Tízmilliókat kaszált a magyar zenészlegenda

Pénzcentrum2013. február 24. 13:09

Félmilliárd forintos jegybevételt ért el az LGT a múlt hét végén. Az együttes háromszor is megtöltötte a Papp László Sportarénát. A Blikk becslése szerint nagyjából 200 millió forint marad az együttesnél, ennek nagy részét a zenekarvezető Presser Gábor teheti zsebre.

Elképesztő rekordot állított fel az LGT a múlt hét végén: az együttes egymást követő három napon megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát. Csak a jegyárakból nagyjából 500 millió forint folyt be. A Blikk információja szerint az MVM 10 millió forinttal támogatta a koncerteket, ami fedezte a technikai költségeket. Legfeljebb 40-40 millió forintba került a reklám, illetve a jegyirodák haszna, de a dalszerzői jogvédő iroda és az egy hónapos próbafolyamatnak helyet adó kultúrház is kapott legalább egymilliót.

A fennmaradó nagyjából 420 milliós összegből legfeljebb kétmilliót fizethettek ki a hat háttérzenész és a többi alkalmi közreműködő részére. A Blikk úgy kalkulál, hogy az első buliért 50 millió forintot kért a zenekar, amiből 20 milliót kapott Presser Gábor, s 10-10 milliót az együttes többi tagja, Karácsony János, Somló Tamás és Solti János tehetett zsebre. A második és a harmadik koncert meghirdetése előtt már százalékokról is egyeztethettek. Ez ugyan üzleti titok, de a Blikk megengedte magának a találgatást. A bulvárlap meglátása szerint a 420 millióból legalább 200 millió a zenekarnál maradt, aminek nagy része Presser Gábort gazdagította.

Címkék:
karrier, Presser,