Átadták az első új típusú diákigazolványokat

Pénzcentrum2012. április 24. 15:37

Az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos kedden átadta az első új típusú diákigazolványokat. Mihalovics Péter úgy fogalmazott: az új okmány Európa minden pontján biztosítja a fiatalok számára a megfelelő utazási, kulturálódási, szórakozási és sportolási lehetőségeket.

Az egységes kártyarendszer megvalósításának első állomása

A budapesti Központi Okmányiroda épületében tartott rendezvényen Vetési Iván, a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) koncepciójának kidolgozásáért és megvalósításának összefogásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: az új típusú diákigazolvány kibocsátása a kártyarendszer megvalósításának első állomása, mellyel a kormányzat célja az, hogy a jövőben egységesítsék az állam által kibocsátott okmányokat és belépőket, így a polgárok a jelenleginél kevesebb igazolvánnyal, kártyával rendelkezzenek.

Hozzátette, hogy az új okmány széles alkalmazási spektrumú, hiszen amellett, hogy - a korábbihoz hasonlóan - azonosításra alkalmas, széles körű kedvezményeket is biztosít.

Vetési Iván kifejtette, hogy e kártyák már chippel felszereltek, ugyanakkor használatukhoz még ki kell építeni a megfelelő olvasó-rendszereket. Addig az igazolványra továbbra is elhelyezendő lesz a már ismert érvényességi matrica.


A miniszteri biztos ismertette: a forgalomban lévő kártyákat felmenő rendszerben cserélik le, vagyis azokat az új igénylők kapják meg automatikusan, illetve a régi kártyát valamilyen okból elvesztők is. A teljes cserélődés előre láthatóan mintegy 6 évet vesz majd igénybe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Olcsóbb lesz

A diákigazolványok árával kapcsolatban kiemelte, azok összességében olcsóbbá válnak, hiszen az eddigi 550, illetve a felsőoktatásban 1600 forintos ár mellett még a fénykép készítéséért is külön kellett fizetni, mostantól azonban egységes, 1400 forintos térítés ellenében állítják majd ki, ráadásul fotót sem kell külön készíttetni.

Címkék: