Akiket érdemes megtartani: a munkáltatók trükkjei

Pénzcentrum2011. december 9. 09:03

A munkáltatók bizonyos juttatásokkal akár tíz évre is magukhoz is köthetik munkavállalóikat. A béren kívüli juttatások célja nem csak az, hogy kevesebb adót kelljen fizetni - bár ezt az előnyt nyilván jövedelemtől függetlenül mindenki igyekszik kihasználni. Bizonyos bérszint felett legalább ennyire fontos a motiváció is - hogy javuljon a hatékonyság, s elégedettebb legyen a munkavállaló - írja a Napi Gazdaság

Érdemes megtartani. S hogy ne menjen el. Egy-egy sikeres, értékes munkatárs megtartása túlmutat azon, hogy kényelmesebb jó szakemberre bízni a feladatokat. Egy vállalatnál a vezető tervező, a stratéga, a gazdasági igazgató alapvető szerepet vállal a sikerek elérésében. Nem mindegy, hogy elhappolja-e a konkurencia, vagy marad még néhány évet.

Egy vállalat többféle módszert is alkalmazhat, hogy magánál tartsa a féltett munkatársakat. A fizetés egy ponton túl nem bír kellő motivációval, hiszen minden összeget felül lehet licitálni. Vannak azonban hosszabb távú megállapodások is, amelyek esetében érdemes lehet megfontolni a maradást.

A lap cikkében szerepelő juttatások például az iskola, nyugdíjszolgáltatás, életbiztosítás.

Mi egy újabbról számoltunk be ma reggel: ez az, amiért még a fizetésemelésről is érdemes lemondani

Címkék: