Cafetéria volt, lesz; de sokan nem örülnek

Világgazdaság2011. november 24. 08:34

Teljesen átalakul jövőre a cafetériapiac, ezen belül a legtöbb változás az étkezési célra adható béren kívüli juttatások terén történt. Az érintett felek ugyanakkor mind-mind máshogy vélekednek a változásokról - írja a Világgazdaság.

A hét elején elfogadott adótörvény-módosítások értelmében januártól étkezésre szánt béren kívüli juttatást egyrészt a SZÉP kártyára adhatnának a munkáltatók a munkavállalóik számára évi 150 ezer forintos keretösszegig, s működik ezenkívül majd hidegételutalvány is, havi 5 ezer forintig kedvezményes adózással adható kerettel, s kiegészítésként jön még a 12 500 forintos keretig adható üzemi étkeztetési hozzájárulás.

A munkavállalók ugyanakkor meg vannak elégedve a jelenlegi rendszerrel, míg a munkaadók a piaci szolgáltatáshoz ragaszkodnának. A vendéglátósok pedig pozitív elmozdulást várnak az étkezésre adható béren kívüli juttatásnál januártól uralkodó SZÉP kártya, Erzsébet-utalvány párostól. Ez utóbbiról azonban még nem sokat tudni.

Hogy mi lesz azokkal a társaságokkal, akik jelenleg uralják a piacot, egyelőre nem tudni. A Sodexho, Edenred, Le Cheque Déjenuer társaságokat tömörítő szervezet, az EUFE egyelőre nem kívánta kommentálni a piac jövőre érvénybe lépő változásait.

 

Címkék: