Külföldön dolgoznál? Ezek a legkeresettebb szakmák

Magyar Hírlap2011. július 29. 09:02

Bár akadnak munkavállalók, akik Ausztriában és Németországban próbálnak szerencsét, azonban kivándorlási hullámról egyelőre nem lehet beszélni - írja a Magyar Hírlap.

"Annak ellenére, hogy április elején még tömeges munkavállalási kedvről szóltak a híradások, csaknem három hónappal a munkaerő-piaci nyitás után érezhetően nem nőtt a két nyugati országban dolgozó magyarok száma" - közölte Károlyi Gyula, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke.

A magyaroknak alig több mint a két százaléka pályázott osztrák, német, svájci vagy liechtensteini állásokra azután, hogy a négy ország megnyitotta munkaerőpiacát a kelet-közép-európai tagállamok munkavállalói előtt.

"Tudomásunk szerint egy ablak- és ajtókeretek gyártásával foglalkozó asztalosvállalkozás növelte nagyobb mértékben a magyarországi munkavállalói számot, máshol azonban nem történt kirobbanóan nagy változás május elseje óta" - jelezte az alelnök.

Ugyanakkor Károlyi Gyula elmondása szerint továbbra is töretlen a vendéglátóipar munkaerő-felszívó ereje. A legtöbb állásajánlat még mindig ebből a szektorból érkezik, azonban mezőgazdasági munkásokra is nagy a kereslet nyugati szomszédunknál.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: