Klapka György milliárdos vagyona: kiderült, hova teszi a pénzt

Pénzcentrum2011. június 25. 12:02

83 évesen veszi feleségül az élettársát az ország egyik legismertebb vállalkozója, Klapka György. A vőlegény huszonkét éve él élettársi kapcsolatban Máriával. Az üzletembert nemcsak romantikus érzelmei, hanem prózai okok is vezérelték a döntésben: már most fel akarja osztani birodalmát, elkerülve a későbbi vitákat.

"Nem szeretném, ha a halálom után a család marakodna a vagyonomon. Fontos, hogy se a gyermekeim, se az élettársam ne rövidüljön meg, ezért az utánam maradó vagyonból mindenki ugyanannyit kap" - nyilatkozta a Bors c. lapnak Klapka.

Mint elmondta, körülbelül kétmilliárd forintnyi vagyont halmozott fel: ez ötven kiló aranyban, ingatlanokban, a Vámház körúti üzlethelyiségben és egy hatalmas dióültetvényben van. Nyolcezer diófa terem birtokán, annak is komoly értéke van.



Vagyonát négy gyermekére és a leendő feleségére hagyja. "Ennek az öt embernek a magánügye lesz, hogy mit kezd vele. Az is lehet, hogy elverik. A könnyen jött pénz könnyen megy el, több olyan lottómilliomost ismerek, aki vagy beleőrült a hirtelen gazdagságba, vagy egyszerűen elcseszte a pénzt. Ha az örököseim így tesznek, abba nekem már nem lesz beleszólásom. Az én lelkiismeretem tiszta, hiszen egyikük sem kap kevesebbet, mint a másik. " - nyilatkozta az üzletember.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: