Vezetőt vált a Generali-Providencia

Pénzcentrum2011. május 10. 11:17

Dr. Pálvölgyi Mátyás június 30-ával leköszön a Generali-Providencia Biztosító operatív elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több időt szentelhessen a stratégiai feladatoknak mind Magyarországon, mind a Generali PPF Holding közép-kelet-európai régiójában. Az elnök-vezérigazgatói feladatokat 2011. július 1-jével Erdős Mihály, az Igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja veszi át - közölte a biztosító.



Július 1-től Dr. Pálvölgyi Mátyás látja el a Generali-Providencia biztosító Felügyelőbizottságának elnöki feladatait, és továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding Igazgatóságának, ahol a cégcsoport regionális stratégiai fejlesztésén munkálkodik. Egyidejűleg a biztosító Igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától, és valamennyien vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatják munkájukat - tartalmazza a biztosító közleménye.

Az új elnök-vezérigazgató július 1-jétől Erdős Mihály lesz, aki egy éve a vezérigazgató stratégiai tanácsadója, idén áprilistól pedig a biztosító igazgatóságának stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja. Erdős Mihály 2010. júliusa óta az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója. A kinevezésekre a PSZÁF-engedély birtokában kerülhet sor. Egyidejűleg a tulajdonos Generali PPF Holding döntése alapján 2011. július 1-től Dr. Pálvölgyi Mátyás váltja Jaroslav Mlynar-t a Generali-Providencia Biztosító Felügyelőbizottságának élén. A leköszönő elnök-vezérigazgató továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding Igazgatóságának, és ellátja elnöki feladatait a Genertel és az Európai Utazási Biztosító (EUB) felügyelőbizottságaiban is.

Erdős Mihály (képünkön) 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott. 2001-től 2009-ig különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes. Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is. 2010-től az Európai Utazási Biztosító elnök-vezérigazgatója. A Corvinus Egyetem címzetes docense

“Elsődleges célom, hogy folytassam az elődöm által az elmúlt 16 évben lefektetett legjobb hagyományokat, hogy a változó piaci környezetben is megőrizzük a biztosító stabil, kiszámítható működését. Hiszek a menedzsment csapatmunkájában, a csoportszintű szinergiákban, a diverzifikált termékportfolióban és a többcsatornás értékesítésben." - mondta Erdős Mihály.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egyidejűleg a biztosító Igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától. A nem-élet üzletágat vezető Ilics László alelnök és vezérigazgató-helyettes, valamint az életbiztosítási üzletágat vezető Paál Zoltán - aki 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként folytatja tevékenységét a biztosítónál - felkérést kapott a Generali PPF Holding vezérigazgatójától az üzletág régiós szakmai kompetenciaközpontjának és tudásbázisának kialakítására. További, az Igazgatóság tagjait érintő változás, hogy Hegedűs Anna 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként irányítja a biztosító pénzügyi területeit.

A Generali-Providencia tavaly 127 milliárd forintos díjbevételével a magyar biztosítási piac második legnagyobb szereplője volt.

Címkék:
bankfelügyelet,