Elúszott pókermilliárdok: lecsaptak a három legnagyobb pókeroldalra

Pénzcentrum2011. április 18. 08:32

Lecsaptak a három legnagyobb online pókeroldalra az Egyesült Államokban. A közel 10 millió tengerentúli játékos most aggódhat, hiszen az akció után könnyen elúszhat kemény munkával megkeresett pókertőkéjük - írja a Napi Gazdaság.

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) múlt hét pénteken, egy razzia során kihúzta a zsinórt a három legnagyobb amerikai online pókeroldal szervereiből és előállította a társaságok 11, magas beosztású alkalmazottját. A vádirat szerint az oldalak megszegték az amerikai szerencsejáték-törvényt és csalással mostak tisztára mintegy 3 milliárd dollárra rugó profitot.

A három érintett pókeroldal, a PokerStars, a Full Tilt Poker, és az Absolute Poker egyébként nem is az Egyesült Államokban vannak bejegyezve, hanem Írországban, Costa Ricán, valamint a Man-szigeten. Ennek ellenére a közel 5 éve szigorított amerikai szerencsejáték-törvény értelmében nem üzemelhetnének az országban. Most a közel 10 millió amerikai játékos kemény munkával megkeresett pókertőkéje, köztük olyan profi hírességeké is, mint Daniel Negreanué, vagy Gus Hansené könnyen veszélybe kerülhet a hatóság razziája után.

 

Címkék: