A III. rokkantsági csoportba soroltakat állítaná munkába a kormány

Pénzcentrum2011. február 28. 09:02

Fél tucat költségcsökkentő megoldás került a kormány elé csak a gyógyszerpiacot érintő megszorítócsomag részeként. A kormány intézkedéscsomagjának részeként mintegy 100 ezerrel csökkentenék a rokkantellátásban részesülők számát - írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja: a kedden ismertetésre kerülő kormányzati megszorítócsomag részeként mintegy 100 ezerrel csökkentenék a rokkantellátásban részesülők számát. Ezzel körülbelül 120 milliárdos összeget nyerhet a költségvetés. Tavaly összesen 646,1 milliárd forintot költött el az állam rokkantnyugdíjakra, ebből csaknem 300 milliárd volt a korhatár alattiak ellátása, ők átlagosan havi 70 ezer forintot kapnak az államtól.

 


A korhatár alatti rokkantnyugdíjakon belül feltűnően nagy össze get fordítanak az úgynevezett harmadik csoportba tartozó, legkevésbé rokkantak ellátására. Az I-II. csoportba a legsúlyosabb betegeket sorolják, míg a III. csoportba tartoznak azok, akik rokkantak ugyan, de maradt hasznosítható munkaképességük. A kormányzat elsősorban őket szeretné visszaterelni a munkaerőpiacra.

Korábban: Rokkantnyugdíjat kap a munkaképes korú magyarok 12%-a

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: