Sok nyugdíjas még nem is hallott róla, pedig nem árt tudni

Pénzcentrum2011. február 23. 05:20

Gyors és eredményes ügyintézés: elégedett ügyfelek Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a 2010. II. félévre vonatkozó országos ügyfélelégedettség felmérés összesített adatait. A számok jól mutatják, hogy sokan még mindig nem hallottak az elektronikus ügyintézés adta lehetőségekről, ha mégis, akkor sem használják azokat.

Az ügyfélelégedettség felmérés végeredménye

A válaszadók 43,2%-a kereste fel nyugdíjigény benyújtása céljából az ügyfélszolgálatot, 14,8%-uk általános felvilágosítást kért, míg az ügyfelek 9,5 %-a folyamatban lévő ügyek aktuális állásáról érdeklődött. Többen kivételes nyugdíjigényeket intéztek, vagy adatszolgáltatási kötelezettségüknek tettek eleget, míg mások csak nyomtatványokat szereztek be.

A várakozási idő az esetek nagy részében kevesebb volt, mint fél óra, az ügyfelek 52,4%-a 10 percen belül sorra került. A válaszadók 2,0%-a viszont elégedetlen lehet a várakozási idővel, mivel több, mint egy órát várakoztak az ügyfélszolgálaton.

A válaszadók többsége kiválónak minősítette az ügyintézők segítőkészségét, valamint az ügyintézés közérthetőségét és gyorsaságát, de sokan elégedettek az ügyfélfogadás körülményeivel és a nyitvatartási idővel is. A válaszadók mindössze 1,18%-a nem járt sikerrel az ügyintézés során, és úgy érzi, hogy nem kapott kielégítő felvilágosítást.

54,63% átlagosnak tartja a kiszolgáló egységek színvonalát, ugyanakkor 20,22% még nem is hallott az elektronikus ügyintézésről. A válaszadók 49,61%-a úgy nyilatkozott, hogy nincs lehetősége használni, míg 30,17% jónak tartja és él ezzel a lehetőséggel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Nyugdíj-ügyintézés az interneten

Címkék:
ügyfélelégedettség,