Egy álomkarrier vége: börtönben köt ki a magyar sikerbankár?

Pénzcentrum2011. február 3. 10:32

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az egyik kereskedelmi bank fiókigazgatóját, mert 70 millió forintot gyűjtött össze magának a betétesek folyószámláiról. A bukott vezető egyelőre nem beszél, vallomást sem tett - értesült a Blikk.

A közgazdász végzettségű, 33 éves fiatalember végigjárta a bankban a szamárlétrát, munkája mindig kifogástalan volt, így rábízták az egyik budapesti fiók vezetését. Tavaly augusztusban vélhetően radikális változás történt V. Szilárd életé­ben, hiszen az addigi mintadolgozó egyszer csak - minden előzmény nélkül - hozzányúlt az ügyfelek pénzéhez.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hány embert vagy céget károsított meg a férfi, azt azonban igen, hogy körülbelül egy hónapig folytatta a bűnös üzelmeit. A lap úgy tudja, hogy a kereskedelmi bankban rájöttek a sikkasztásra, és megváltak V. Szilárdtól. A rendőrök öt hónapig nyomoztak, mire elegendő bizonyítékot gyűjtöttek a férfi ellen, majd őrizetbe vették.

V. Szilárd megpróbálta elfedni a lopás nyomait. A megtévesztés miatt több számlán keresztül utalta át magának az összegeket, de úgy tűnik, így sem volt eléggé körültekintő. A banknál, miután kiderült a bűntény, azonnal kártalanították a meglopott ügyfeleket. A Blikk szerint a milliók azóta sem kerültek elő, mivel a rossz útra tévedt fiatalember nem beszél, így azt sem lehet tudni, mit csinált vele, elosztotta, elajándékozta-e vagy elrejtette.

A Pénzcentrum.hu becslése szerint egy fiókvezető havi bruttó fizetése -a bankfiók méretétől, a dolgozók számától függően- 400 ezer és 800 ezer forint közötti, ehhez általában jelentős mértékű cafeteria és egyéb juttatások járnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: