Már az utcán áll a sor! Megrohamozták a nyugdíjbiztosítót

Pénzcentrum2011. január 27. 12:02

Ma délelőtti hírek szerint a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság Fiumei úti irodájánál már az utcán állnak a nyilatkozni kívánó pénztártagok, a tömeg pedig egyre csak gyűlik. Arra már korábban is lehetett számítani, hogy az utolsó napok nagyon kemények lesznek, és úgy látszik ez a tipp be is jött. Az adatok is ezt mutatják, már bőven 50 ezer felett jár a magánnyugdíjpénztárakban maradók száma, a pénteki és a hétfői nap pedig szintén káoszt hozhat.

Csütörtök délelőttre komoly tömeg gyűlt össze a Fiumei úti Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságnál, az emberek már az utcán állnak, és hihetetlen gyorsasággal fogynak a sorszámok is. Egy ott járt pénztártag szerint a biztonsági őr hangos bemondóval kell hogy irányítsa az embereket.

Az elmúlt napokban érezhetően megemelkedett a maradók száma, már csak három munkanap van hátra, vélhetően ezért is láthatunk ilyen tolongást. Az ügyfélszolgálatok a napi 1000-2000-es számra még fel vannak készülve országosan, viszont a budapesti iroda nincs felkészülve ekkora tömegre, a következő napokban pedig a helyzet csak súlyosbodhat.

 


Az előzményekről

Nem indult komoly elánnal a nyilatkozás, január elején naponta országosan 700-800 fő ment el az ügyfélszolgálatokra. Akkor még minden problémamentesen ment. Amikor kimentünk a helyszínre, akkor azt tapasztaltuk, hogy fennakadások nélkül üzemeltek az ügyfélszolgálatok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Viszont ahogy telt az idő, és január második felébe léptünk, megjött a kedve a pénztártagoknak, és a napi 1000 fő alatti emelkedés a többszörösére emelkedett. A legfrissebb adataink szerint volt olyan nap, amikor 5000 felett volt a napi friss nyilatkozatot kitöltők száma, ez a szám pedig még emelkedhet is.

A Portfolio.hu becslése szerint jelenleg akár 70 ezer pénztártag is maradhat a szektorban, főleg úgy, hogy szerdán délelőtt már 47 000-nél is többen töltötték ki a maradásról szóló nyilatkozatot. Jelen állás szerint csak a legnagyobb 6 pénztár maradhat a piacon, a kicsik viszont néhány kivételtől eltekintve megszűnésre vannak ítélve. 

 

Címkék: