Nyugdíjvekker: 31 ezren már biztosan maradnak

Pénzcentrum2011. január 25. 08:32

Eddig közel 31 ezren nyilatkoztak arról, hogy a jelenlegi magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradnak - írja a Népszabadság.

Hat nap maradt a magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartásáról szóló nyilatkozatok benyújtására. Aki nem tesz így jövő hétfőig, azt automatikusan visszaléptetik az állami nyugdíjrendszerbe.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatása szerint múlt péntekig összesen 30 807-en jelezték maradási szándékukat, vagyis a teljes, mintegy hárommilliós pénztártagság alig egy százaléka. A legnagyobbnak számító OTP Magánnyugdíjpénztárnál úgy becsülik: az eddigi adatok szerint a teljes tagság mintegy egy százaléka jelezte maradási szándékát a pénztárakban. Ez a szám azonban még változhat - tették hozzá, emlékeztetve arra, hogy amikor 2009 végén lehetőség nyílt az 52 év felettieknek a tb-rendszerbe való visszalépésre, sokan az utolsó napokban léptek vissza. Ez az OTP szerint most is előfordulhat.

Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára szerint jövő hétfőig az eddigieknél többen jelzik majd maradási szándékukat.

 

Címkék: