Új vezető a Budapest Lízing élén

Pénzcentrum2011. január 17. 19:02

Toldi Balázs Gergely (35) személyében új vezető érkezett a Budapest Bank csoporthoz tartozó Budapest Lízing Zrt. élére. A cég a változással egyértelmű jelzést adott a piacnak: a stabilizálási terveken túl növekedéssel kíván újra meghatározó szereplője lenni a hazai lízingpiacnak.

A közgazdász végzettségű Toldi Balázs széles körű tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi lízing területén. A pénzügyi szektor számos területén töltött be különböző vezetői illetve tanácsadói pozíciókat, többek között a K&H Lízingcsoportnál, az Erste Leasingben és a Provident Financial-nél. 2008-ban az ING Jármű és Eszközlízing Zrt-t (korábban Citigroup Leasing Zrt.) vezérigazgatójaként dolgozott. A Budapest Bankhoz való csatlakozását megelőzően a szakember kereskedelmi vezetői pozíciót töltött be a LeasePlan Hungária Zrt-nél.


Toldi Balázs

Toldi Balázs kinevezésekor elmondta: "Örömmel vállaltam el a Budapest Lízing vezetését, hiszen a vállalat a piac meghatározó és elismert szereplője, amely az elmúlt, kihívásokkal teli időszakban is eredményesen működött. A Budapest Bank a kis- és középvállalkozások stratégiai partnereként fontosnak tartja, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson ügyfelei számára, így a lízing üzletággal kapcsolatban is hosszú távú terveket fogalmazott meg."

Toldi Balázs az elkövetkező egy-két évben a lízingpiac növekedésének megindulását várja, elsősorban az európai exportpiacok fejlődése, másrészt a gazdasági operatív programok hatása miatt, amelyeknek az idei évben a pénzügyi lízing is része lesz.

A Budapest Lízing Zrt. és Eszközfinanszírozó Kft. vállalati ügyfelei számára nyújt operatív vagy pénzügyi lízingszolgáltatást termelő-berendezések, gépek, haszongépjárművek hosszú távú, tőkekímélő beszerzésére. Toldi Balázs feladata ezen cégek operatív és szakmai irányítása, a kitűzött célok elérése, és az új üzleti lehetőségek felkutatása lesz. A szakember kinevezése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyását követően válik hivatalossá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
citigroup,