2011 a hétvégi ünnepnapok éve lesz, bezzeg szombaton dolgozhatunk

Pénzcentrum2010. december 18. 11:02

A Magyar Közlönyben megjelent 2011. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint jövőre két szombaton is dolgozniuk kell a munkavállalóknak.

A rendelet alapján a munkaszüneti napok körüli, a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó munkarend értelmében a március 19-ei és november 5-ei szombati napok munkanapnak minősülnek, míg március 14-e hétfő, valamint október 31-e szintén hétfő pihenőnap lesz jövőre.

A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottakra, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

2011-ben öt (!) ünnepnap esik hétvégére


NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A legközelebbi négynapos pihenőre a jövő év márciusáig várnunk kell. 2011-ben a lehető legkevesebb ünnepnap, mindössze három esik hétközi időszakra (március 15., november 1., december 26.), ezen túl az automatikusan hétfőre eső húsvéton (április 25.), pünkösdön (június 13.) kívül az összes többi ünnepnap hétvégén lesz (január 1., május 1., augusztus 20., október 23., december 25.).


Címkék: