Nyugdíj: ma minden eldől

Pénzcentrum/MTI2010. december 13. 11:02

A miniszterelnök elmondása szerint azért van szükség a nyugdíjrendszer átalakítására, hogy Magyarország le tudja rázni magáról az államadósságot. Orbán Viktor a Facebook-on közzétett beszédében azt is hangsúlyozta, hogy az állami rendszerben biztonságot nyújt jelent majd az egyéni számlás megoldás.

Nem lesz semmifajta nyugdíjadó, illetve folyó kiadásokat nyugdíjbefizetésekből a jövőben sem fizet majd a magyar országgyűlés, illetve a magyar kormány - kezdte a Facebook-on közzétett üzenetét Orbán Viktor.

A nyugdíjrendszer átalakításának egyetlen világos és érthető oka van: ez pedig az államadósság - emelte ki beszédében a kormányfő. Ez a kísérlet, amivel átalakították a magyar nyugdíjrendszer, azt eredményezte, hogy Magyarország a feje búbjáig eladósodott. Óriási összegeket kellett átutalni a magánnyugdíjpénztárakba, a gazdaság nem termelt elegendő, ezzel arányos bevételt és ezért a mindenkori államvezetés óriási hiteleket vett fel - magyarázta az átalakítás okait Orbán Viktor, aki kitért arra is, hogy ez a hitel adósság formájában nyomaszt bennünket és szinte lehetetlenné teszi az életünket.

Aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből és eddig vesztesége volt, ezt a veszteséget az állam kompenzálja. Mintha el sem hagyta volna az állami rendszert - ismételte meg a kormány korábban elmondott szándékait a miniszterelnök, aki azt is hozzátette, hogy akinek hozama halmozódott fel és január 31-ig visszalép, az adómentesen felveheti a hozamot.

A kormányfő beszélt arról is, hogy az állami rendszerben lesznek egyéni számlák és az állami rendszerben az egyéni számlavezetés biztonságot, garanciát jelent és egyúttal a befizetések nyomon követését is lehetővé teszi.

A miniszterelnök azt kérte videóüzenetében az emberektől: bízzanak a kormányban, a parlament döntésében, mert ennek a gazdaságpolitikának az eredményeképpen Magyarország le tudja majd magáról rúgni az államadósságot. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Ma szavaznak a nyugdíjváltozásokról

Várhatóan nagyjából öt órán keresztül szavaznak a képviselők ma az Országgyűlésben: döntenek egyebek mellett a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról, valamint a jövő évi költségvetést megalapozó "salátatörvényről".

Címkék: