24 éves nő a nyugdíjreform első áldozata

Pénzcentrum2010. október 21. 12:02

Elhalasztotta párizsi koncertjeit Lady Gaga. A világ egyik legismertebb énekesnőjének menedzsmentje a Franciaországban zajló sztrájk-és tüntetéshullám miatt kényszerült erre a döntésre.

Napok óta gyakorlatilag folyamatosak a nyugdíjreform elleni országos tiltakozások Franciaországban. A növekvő benzinhiány, a közlekedési sztrájk, valamint a tüntető diákok közé keveredő rendbontók és a rendőrök közt egyre gyakoribbak az összecsapások.

A vitatott törvénytervezetet a nemzetgyűlés már elfogadta, a szenátusban az eredetileg szerdára tervezett szavazást csütörtök estére halasztották, de a kormányzat jelezte: akkor mindenképpen megtartják.

A csomag egyik legfontosabb intézkedése a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelése 60-ról 62 évre, valamint a közszférában dolgozók járulékának és a magas jövedelmek adójának egyszázalékos növelése. Ezen kívül a teljes összegű nyugdíj a jelenlegi 65 helyett ezentúl 67 évtől jár majd, vagy 41 és fél év munkaviszony után.

Lady Gaga: koncert elhalasztva

A francia helyzet miatt elhalasztotta párizsi koncertjeit Lady Gaga. A jelenleg az egyik legnagyobb szupersztárnak számító 24 éves amerikai énekesnő menedzsmentje és a Live Nation koncertszervező cég közleményében arról tájékoztatott, hogy az eredetileg október 22-re és 23-ra tervezett párizsi fellépéseket december 19-én és 20-án tartják meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Az énekesnő koncertsorozata, a Monster Ball Tour Magyarországra is elérkezik, a koncert november 7-én kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában. Jelenleg már csak "korlátozott látást" biztosító jegyek kaphatóak, 17 500, illetve 24 500 forintért.

Címkék: