Megijedt a nyugdíjtól a magyar celeb: mi lesz a sztárság után?

Pénzcentrum2010. október 17. 12:10

Megijedt a nyugdíjas kortól Bochkor Gábor. A népszerű műsorvezető nem szeretne örökké a rádiózásból élni, de még nem döntötte el, mit csinál, ha "nyugdíjba" megy.

Visszatáncolt nagy álmától Bochkor Gábor: bár a 46 éves sztár azt dédelgette magában, hogy a rádiózás végeztével ő is a vendéglátásban próbálkozik majd, végül elvetette az ötletet -írja a Blikk.

"Egyre jobban érdekel a gasztronómia és a főzés - mondta Bochkor egy tévéinterjúban, ahol azt is elárulta, ha befejezi rádiós-pályafutását, és "nyugdíjba" megy, akkor ő is beállna az éttermet nyitó hírességek sorába.


A hírek szerint Bochkor mostanra letett a nagy tervről. Mivel azt látta, hogy szinte minden ilyen vállalkozás befullad, úgy döntött, marad a mikrofon mögött, noha nem sokkal ezelőtt ő sem titkolta: nem szeretne örökké a rádiózásból élni. A Bocsi most azt mondja, vendéglátás helyett inkább marad az éterben.

Sorra dőlnek be a celebéttermek?

Bochkor nem véletlenül táncolt vissza az étterem ötletétől. Idén ugyanis több híresség vendéglátóhelye dőlt be.

Két év után váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón. A fitneszguru bevallotta: az étterem kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának.

Nyár elején Bajor Imre Kicsihuszár nevű vendéglője ment csődbe: a belvárosi helyre júniusban került lakat. Bajor és üzlettársa egymást okolták azért, hogy nem megy a bolt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hírek szerint Bajor Imre komoly pénzügyi csapdahelyzetbe került: a problémák 217 négyzetméteres, hetedik kerületi éttermének nyitása után kezdődtek. A vállalkozás nem volt sikeres, a vendéglátó egység mostanra már be is zárt; jelenleg pedig kihasználatlanul, üresen áll. Egy ingatlanközvetítő iroda nemrég 119 millió forintért árulni kezdte. Ha a helyzet nem javul, lehet a Dunakeszin és a Fülén lévő ingatlanjától is meg kell válnia a Heti hetes sztárjának.

Szintén nyár elején zárt be az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A bulvárlapokból is ismert Kedves Ferenc, az Armani üzlet és étterem magyarországi franchise partnere a megnyitón elmondta, hogy az olasz divatcégnek a tárgyalások során kifejezett kikötése volt, hogy az Andrássy úton nyíljon meg a budapesti üzlet.

Úgy tudni, az étterem a kezdetektől fogva jelentős veszteségeket termelt, s a tulajdonos pedig úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább a veszteségeket.

Két év alatt 30 ezer cégfelszámolás

A felszámolási eljárások alakulásáról szóló adatok arról tanúskodnak, hogy a 2008 közepén kezdődött gazdasági válság a cégek működésében még mindig erősen érezteti romboló hatását. Az elmúlt két esztendőben összesen 29 281 vállalkozás jutott a felszámolás sorsára, azaz a több mint 600 ezer létező cég 4,85 százaléka.

Az elemzők ezt a jelenséget elsősorban azzal magyarázzák, hogy romlottak a hitelezők anyagi lehetőségei, miközben az idén, a múlt év azonos időszakához képest, mintegy 26 százalékkal nőtt a vállalkozások fizetésképtelenségi mutatója. A cégek, amelyek a válság kibontakozása előtt részben hitelből fedezték a növekedéshez szükséges forrásokat, zömmel felélték tartalékaikat, és a hitelek törlesztése egyre nehezebbé vált. Sok esetben az előző évekről erre az évre húzódtak át a kifizetetlen követelések, így a hitelezők jóval előbb kérik a felszámolási eljárás megindítását, mint korábban. Egyes adósok végelszámolással próbálják kijátszani a hitelezőket, akik azonban ezt a trükköt már kiismerték, szigorúbb határidőket szabnak, s ha ez nem teljesül, elindítják a felszámolást. Jól jellemzi ezt, hogy az idén eddig a végelszámolások 54 százaléka fordult felszámolásba, holott a korábbi években ez az arány átlagosan harminc százalék volt.

Címkék:
bajor imre, update norbi,