Orbán megszólalt nyugdíjügyben!

Pénzcentrum/MTI2010. szeptember 28. 15:02

A miniszterelnök Tatabányán egy idős hölggyel beszélgetett a nyugdíjemelésről, egy interjúban pedig a forintalapú jelzáloghitelesek megsegítését hangsúlyozta.

A miniszterelnök kedden rövid látogatást tett Tatabányán és a város sétálóutcáján járókelőkkel beszélgetett.

"Nyugdíjemelés biztos hogy lesz, mert amit vállaltunk, hogy a vásárlóérték nem csökkenthet, azt betartjuk és az inflációval mindenképpen meg kell emelni" - válaszolta Orbán Viktor egy idős hölgy kérdésére.

A miniszterelnök a kormány eddigi intézkedéseiről kérdezte az embereket; a megszólítottak az elszámoltatást, az adócsökkentést, a bankadót tartották pozitívnak.

Jó hír a nyugdíjasoknak! Vastagabb lesz a novemberi boríték - Kattints!


A forintalapú jelzáloghitelesek is kaphatnak segítséget

A forintalapú lakáskölcsönnel küzdők is számíthatnak segítségre, de az áruhitelekre nem tervezi kiterjeszteni a segítséget a kormány - ezt jelezte a Békés Megyei Hírlapnak adott interjúban Orbán Viktor.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kormányfő tegnap kampánykörútjának részeként rövid látogatást tett Szarvason és az interjúban úgy fogalmazott: "A programot az áruhitelekre - beleértve a gépjárműhiteleket is -, nem tervezzük kiterjeszteni. Azoknak tudunk segíteni, akiket az a veszély fenyeget, hogy fedél nélkül maradnak."

Orbán Viktor hangsúlyozta: "Döntöttünk: Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, és ezt meg kell érteniük a bankoknak is. Tervezzük, hogy ebbe a programba a devizahitelesek mellett bevonjuk azokat is, akik forintban vettek fel lakáskölcsönt."

Mint ismert, a kormány október közepére ígéri a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállításával kapcsolatos terv részleteinek kidolgozását. A kormányfői jelzés most egyértelműsítette: csak a jelzálogalapú kölcsönöket felvevőkre vonatkozna majd a terv.


Csak ennyi lesz a nyugdíjam? Nagyot nézhet, aki nincs rendesen bejelentve - Kattints!

Címkék: