Ők a jövő milliárdosai? Szépreményű szupergazdagok

Orosz Márton2010. szeptember 28. 13:32

A Forbes Magazin évről-évre publikálja a világ leggazdagabb embereinek toplistáját. Az élboly évek óta változatlan: Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim Helú egymást váltja a dobogó különböző helyein. A szupergazdagok elit-klubjába egymilliárd dolláros vagyonnal lehet belépni, de legalább ugyanilyen érdekesek azok, akik a legközelebb állnak a milliárdos álomhatár eléréséhez.

A Forbes 15 olyan amerikai (üzlet)emberről ír, akiknek a legnagyobb esélye van arra, hogy vagyonuk a következő hónapokban elérje az 1 milliárd dolláros (206 milliárd forint) álomhatárt. A listán egyaránt szerepelnek szórakoztatóipari nagyágyúk, tech-mogulok, sőt, még egy hip-hop világsztár is.

Jerry Seinfeld a maga 800 millió dolláros vagyonával a világ egyik legjobban kereső humoristájának számít. A hazánkban kevésbé -de Amerikában annál inkább- ismert showman és sorozatsztár TV-műsoraival 12 év alatt 2,7 milliárd dollárt keresett. Jelenlegi szerződései szerint évi 200 milliót kap képernyős szereplései után, emellett komoly befektetései vannak például az ingatlanpiacon is. 


A másik milliárdos-esélyes neve a magyar mozirajongók számára is ismerősen csenghet. 850 millió dolláros vagyonával Jerry Bruckheimer a világ egyik legsikeresebb film-és televíziós producerének mondhatja magát. A hollywoodi kasszasiker-gyáros olyan filmsikerek elkészítésében vett részt, mint a Karib tenger kalózai, A nemzet aranya, a Pearl Harbor -Égi háború, az Armageddon, vagy a Bad Boys, de több sikersorozat -például a CSI: A helyszínelők- is a nevéhez fűződik. Érdekes, hogy kollégája -és egyik legnagyobb konkurense- a rendező James Cameron az Avatar hatalmas sikerével szintén egyre közelebb kerül a dollármilliárdos határhoz: jelenlegi vagyonát 650 millió dollárra becsülik.

Könnyen lehet, hogy idén megduplázza 450 millió doilláros vagyonát Jay-Z. A brooklyni születésű rapper nem csak a slágerlistákat hódítja világszerte, hanem vállalkozásai is komoly pénzeket termelnek számára. Lemez-és koncertszervező cége mellett érdekelt a divatiparban, a médiában, de vannak befektetései a sportbizniszben is.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lehetséges milliárdosok között szerepel két világhírű sportoló is: Michael Jordan és Tiger Woods (500-500 millió dollár) leginkább jövedelmező szponzori szerződéseiknek köszönhetik vagyonukat.

850 millió dollárra becsülik Mark Pincus vagyonát. Ha az online játékok üzemeltetőjeként ismertté vált fiatalember neve elsőre nem is ismerős, a FarmVille vagy a FrontierVille világszerte Facebook-felhasználók millióinak munkaidejét tölti ki, leginkább hétfőtől péntekig, reggel 8-ól délután 5-ig.

920 millió dolláros vagyonával szintén a jövő egyik nagy esélyese Sean Parker. A Szilikon-völgy egyik ismert alakjának nevéhez fűződik a Napster alapítása, de 2004-ben közreműködött a Facebook létrehozásában is.

Címkék:
szponzori szerződés,