Nyugdíjpénztárak: vége a csábító akcióknak, jön a kódex

Pénzcentrum2010. szeptember 16. 08:32

A Stabilitás Pénztárszövetség a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vezetői körlevelére reagálva tudatta, hogy a tagjai számára már megkezdte egy Magatartási kódex kidolgozását, amely többek között a nyugdíjpénztári be- illetve átléptetések körüli esetleges anomáliák visszaszorítására is választ jelenthet - írja a Napi.

Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára elmondta, hogy a kódex megfogalmazása során a szövetség figyelembe veszi majd a PSZÁF által tegnap kiadott vezetői körlevélben foglaltakat. A szektor több mint 90%-át lefedő érdekvédelmi szervezet már korábban elindította egy (a hitelintézeteknél alkalmazotthoz hasonló) Magatartási kódex kidolgozását.

Magánnyugdíj: utalványért átlépünk magasabb hozamért nem

A dokumentum várhatóan novemberre készül el, ebben a szövetség lefekteti a pénztárak számára az üzletszerzési, valamint az ügyfeleikkel szemben elvárt magatartási szabályokat, és felhívja a pénztárak figyelmét a PSZÁF vezetői körlevelében megfogalmazott ajánlásokra a jövőbeni marketingakciók vonatkozásában.

A pénztárak tevékenységét önkorlátozó módon szabályozó előírások kidolgozása során a szövetség a tagszervező ügynökökkel szemben is megfogalmaz elvárásokat. Bízunk benne, hogy ezzel megelőzhető lesz az, hogy a tagszervező, a jutalék érdekében indokolatlanul bíztassa a tagot újabb pénztárba való átlépésre.

Címkék: