Kétszáz új munkahelyet hozott a nagymúltú vállalat

Pénzcentrum2010. július 12. 08:32

Két év alatt a tervezetthez képest majdnem kétszer több, 200 fő fölötti új munkatárssal bővítette alkalmazottainak számát a világ vezető fékrendszer gyártója, a Knorr-Bremse konszern.

A gyár eredetileg tervezett létszáma 730 volt, e helyett csaknem 930 fő a dolgozók létszáma a vállalatnál. A több mint 100 éves múltra visszatekintő Knorr-Bremse vállalatcsoport új telephelyre költözött, és a beruházás során a közel 9 hektáros területen új, 22.600 m² hasznos alapterületű gyáregység épült a Helsinki úton.

A Knorr-Bremse Budapesten gyártja a különböző fékfogóegységeket, fékbetéteket, valamint a fékvezérléshez szükséges elemeket is. Az új telephelyen a kutatás és fejlesztés területét, ezen belül a fékerőgerjesztők, a szoftverek, a műszaki számítás és kísérletek területét fejlesztették tovább.

A csaknem 30.000 négyzetméteres modern, egyedileg kialakított gyári és irodai épületekben közel 930 munkatársat foglalkoztat a vállalat. A legmodernebb épülettechnikai és a hatékony energiafelhasználást célzó innovatív vezérlési technológiák alkalmazásával az új gyár energiaszükségletét, és ezáltal annak működési költségeit is jelentősen csökkenteni tudták.

A Knorr-Bremse a Vasúti Jármű Rendszereket gyártó üzletága mellett a Haszongépjármű üzletág is képviselteti magát hazánkban. A vállalat Kecskeméten közúti járművekhez való fékelemeket, Budapesten elektronikus fékrendszerek szoftvereit és hardvereit fejleszti - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Címkék:
knorr,