Szász Károly a PSZÁF új elnöke

Pénzcentrum2010. július 2. 10:17

Július 1-jei hatállyal Szász Károlyt nevezte ki Sólyom László köztársasági elnök a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) élére, mandátuma hat évre szól.


Szász Károly

Szász Károly személyében a PSZÁF tíz éves fennállásának első elnöke került vissza a pénzügyi felügyelő hatóság irányítói székébe, hiszen a szakember 2000 májusától 2004 májusáig már vezette az intézményt. Az azóta eltelt időszak alatt a PSZÁF több átszervezésen, átalakuláson ment keresztül, igyekezett megfelelni a szakmai, társadalmi elvárásoknak.

Az új vezető olyan pillanatban veszi át a stafétabotot, amikor többek között változást követel a pénzügyi szabályozási környezet, a fogyasztóvédelem, a devizahitelesek problémája, s amikor a pénzügyi-gazdasági világválság kényszeríti ki a felügyeleti rendszer megerősítését.

A pénzügyi jogalkotó és felügyelő hatóságok számára jelentős kihívás Magyarország felkészítése az Európai Unió Tanácsának 2011. I. félévi soros elnöki posztjának betöltésére. Így a PSZÁF elnöki posztjának betöltése számos feladatot és nagy felelősséggel járó szakmai munkát jelent.

A PSZÁF élén történő vezetőváltás nem érinti a felügyelő hatóság korábban megkezdett, s folyamatban lévő feladatait, vizsgálatait, az intézmény a jogszabályi előírásoknak megfelelően ellátja fogyasztóvédelmi és prudenciális felügyelői feladatait.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Címkék: